PREVENTIVNA MJERA Jedna od najvećih brodskih kompanija izmijenila itinerer putovanja zbog novog koronavirusa

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
MSC Cruises je izmijenio itinerer nadolazećeg 28-noćnog „Grand Voyage“ krstarenja broda MSC Bellissima koji će 21. ožujka isploviti iz Zaljeva do Azije.

Kompanija MSC javlja kako je došlo do izmjene itinerera „Grand Voyage“ krstarenja, od 21. ožujka do 18. travnja. Tako prema njihovim navodima otkazuju se uplovljavanja u luke Shenzen, kontinentalna Kina, Hong Kong i Keelung, Tajvan, a dodaju nove luke Laem Chabang/Bangkok, Tajland, Phu My/Ho Chi Minh City, Vijetnam uz dodatni dan u luci Kobe, Japan. Uz navedene izmjene, brod će još uploviti u Sir Bani Yas, UAE umjesto u Khor Fakkan, UAE.

"Radi zaštite zdravlja i sigurnosti gostiju i posade, MSC Cruises od 24. siječnja poduzima niz preventivnih mjera na svim brodovima flote u odnosu na novi koronavirus. Iako nema slučajeva zaraze koronavirusom na brodovima u floti MSC Cruisesa, ove mjere predstavljaju dodatne korake za osiguranje zdravlja i dobrobiti svih gostiju i posade", naveli su iz MSC uz smjernice gostima sa skorim ukrcajem na krstarenje.

- Svima koji su putovali prema, iz ili kroz kontinentalnu Kinu, Hong Kong ili Macau u posljednjih 30 dana, koji su posjetili ili prelazili preko zračnih luka, bit će uskraćen pristup brodu. Ista pravila će se primijeniti i na suputnike (roditelj, supružnik, dijete, braća i sestre ili suputnik koji dijeli kabinu);

- Putnicima s bilo kojim znakom ili simptomom bolesti poput vrućice (≥38C°), groznice, kašlja ili otežanog disanja bit će onemogućen ukrcaj. Isto pravilo će se primijeniti i na suputnike;

- Svakome tko je unutar 14 dana prije ukrcaja imao bliski kontakt ili je skrbio o bilo kome za koga se sumnja ili mu je dijagnosticirana zaraza koronavirusom ili se nad njim trenutno provodi zdravstveni nadzor zbog moguće izloženosti koronavirusu, bit će onemogućen ukrcaj.

- MSC Cruises nastavlja provoditi pregled i skeniranje prije ukrcaja neophodno za provođenje ovih preventivnih mjera;

- Putnici s kineskom putovnicom koji nisu putovali iz ili kroz Kinu, Hong Kong ili Macau u posljednjih 30 dana, a dobrog su zdravlja, mogu se ukrcati na brod. Međutim, vlasti u određenim zemljama privremeno ne dozvoljavaju svim vlasnicima kineskih putovnica putovanje njihovim teritorijem. Molimo sve putnike s kineskom putovnicom da provjere moguća ograničenja putovanja. Molimo imajte na umu da se popis može mijenjati shodno budućim propisima vlada;

"Dodatno, na svakom brodu flote povišena je razina provođenja zdravstvenih mjera, savjetujemo gostima i posadi da uvijek slijede zdravstvene i sigurnosne smjernice kao što je redovito pranje ruku s vodom i sapunom u trajanju od 20 sekundi uz druge preporučene javnozdravstvene postupke. Gore navedene mjere i odluka o izmjeni brodskog itinerera donesene su u najboljem interesu za sigurnost i dobrobit putnika i posade MSC Cruisesa", poručili su iz tvrtke MSC Cruises.

Inače „Grand Voyage“ krstarenje broda MSC Bellissima do Azije će započeti 21. ožujka s polaskom iz Dubaija, UAE, posjećujući luke Zaljeva: Sir Bani Yas i Abu Dhabi. Putovanje će se nastaviti dalje prema istoku s uplovljavanjima u Colombo, Šri Lanka; Phuket, Tajland; Langkawi, Penang; Port Klang/Kuala Lumpur, Malezija; te Singapur. Brod će tada krenuti prema lukama Laem Chabang/Bangkok, Tajland; Phu My/Ho, Chi Minh City, Vijetnam; uz noćenje u luci Kobe, Japan, odakle će 18. travnja krenuti prema zadnjoj destinaciji ovog itinerera - Yokohami u Japanu.

Popularni Članci