KOD NEUMA BJESNI POŽAR Dodik ne želi dati suglasnost za pomoć helikoptera

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivo Cagalj/PIXSELL
Vatrogasci Neuma, okolnih općina kao i mještani pokušavaju ugasiti požar koji je izbio u šumi i koji se proširio ka objektima, no bez pomoći Oružanih snaga BiH s obzirom na to da Milorad Dodik nije htio dati suglasnost u Predsjedništvu BiH za korištenje helikoptera.

U poslijepodnevnim satima je buknuo požar na širem području Neuma koji je zahvatio borovu šumu. Vatra uništava travu i nisko rastinje, a prijetnja je i nekim objektima kao što je bivša tvornica pluta koja se nalazi u blizini, piše Klix.ba.

Sve raspoložive ekipe su na terenu, neumski vatrogasci su također zatražili pomoć kolega iz okolnih općina, a zajedno s njima vatru gase i mještani, pišu lokalni portali.

S obzirom na to da se vatra proširila i da prijeti kućama zatražena je helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, međutim pomoć je izostala i to zbog Milorada Dodika. Kako doznaje Klix.ba iz Predsjedništva Bosne i Hercegovine, upravo Dodik nije htio dati svoju suglasnost za upotrebu helikoptera, a koja je potrebna s obzirom na to da je Predsjedništvo vrhovni komandant Oružanih snaga.

Popularni Članci