Kažnjava se 'rezerviranje' mjesta na plaži šugamanom, a za obavljanje 'male nužde' u more kazna 750 eura

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Tea Stjepović
Kazna za obavljanje male nužde u moru iznosi 750 eura.

Gradsko vijeće španjolskog grada Viga u regiji Galicija objavilo je kako će svatko tko bude obavljao malu nuždu u moru ili na plaži biti kažnjen s oko 750 eura, piše Daily Mail.

Gradsko vijeće takvo uriniranje okarakteriziralo je kao ‘manji prekršaj’, točnije ‘kršenje higijenskih i sanitarnih propisa’, a kako bi tom problemu napokon stalo na kraj, na plaže tijekom sezone planira postaviti javne zahode.

Ovaj potez uslijedio je nakon što su Španjolci najavili i da se turisti svi koji nose samo kupaće kostime ili hodaju golog torza moraju paziti prilikom sljedećeg posjeta plaži, istaknuvši da će vlasti izreći kazne za svakoga tko je neprikladno odjeven na ulici.

Španjolska bitku na plažama vodi i s otpadom, kažnjavajući svakoga tko ostavi smeće ili odnese plinsku bocu ili roštilj na plažu. Korištenje sapuna u moru također je zabranjeno. Posjetitelji na plaži uhvaćeni kako igraju palicom i loptom ili pak pokušavaju rezervirati mjesto na plaži s ručnikom također će biti kažnjeni.

Inače i, Majorca i Ibiza najavili su ranije ove godine da će turisti biti ograničeni na samo šest pića dnevno na svojim all inclusive odmorima. Točnije, broj pića na njihovim all inclusive odmoru ograničen je na tri za ručak i tri za večeru.

Balearska vlada u siječnju je zabranila prodaju alkohola u trgovinama između 21.30 i 8.00 sati, kao i ponudu pića dva za jedan te happy hour na određenim mjestima u Magalufu, El Arenalu i Playa de Palmi na Mallorci i Santu Antoni de Portmany na Ibizi.

Regija Costa del Sol u svibnju je najavila kako će suzbiti skandalozne djevojačke i momačke zabave, a razmišljaju i o ugradnji monitora buke u turističke apartmane.

Popularni Članci