JUGO JOŠ NE NAMJERAVA STATI Evo što očekivati i idućih nekoliko dana

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Prrema prognozi DHMZ-a tijekom dana prevladavat će oblačno, mjestimice s kišom, u gorju snijegom kojeg će do kraja dana ponegdje biti i u nizinama. 

Poslijepodne na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana očekuje se smanjenje naoblake. Vjetar će biti slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu se očekuje bura, podno Velebita jaka, te sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka između 0 i 5, na Jadranu od 8 do 13°C, piše Index.

Istočna Hrvatska

Prevladavat će oblačno, mjestimice s kišom i susnježicom, u gorskom području i snijeg. Oborina će biti češća sredinom dana i poslijepodne, a izgledno je stvaranje mjestimičnog snježnog pokrivača (uglavnom od 3 do 8 cm). Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni. Najniža temperatura zraka od -2 do 1, a najviša oko 3°C.

Središnja Hrvatska

Pretežno oblačno, mjestimice s kišom koja će prelaziti u susnježicu i snijeg uz lokalno stvaranje snježnog pokrivača (od 3 cm u nizinskom području do 15 cm u gorskim predjelima), pri čemu će oborina biti češća poslijepodne. Vjetar slab, sredinom dana i umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Najniža temperatura zraka od -3 do 0, a najviša oko 2°C.

Gorski kotar i Lika

Oblačno s oborinom, većinom snijeg uz stvaranje novog snježnog pokrivača (između 5 cm i 20 cm osobito u najvišim predjelima područja). Tek rijetko još može biti kiše ili susnježice u nizinskom području. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Najniža temperatura zraka od -6 do -1, a najviša između -1 i 1°C.

Istra

Prijepodne umjereno do pretežno oblačno, samo mjestimice uz moguću slabu kišu ili rosulju, potom djelomično razvedravanje. Puhat će slaba do umjerena, u drugom dijelu dana mjestimice jaka bura i sjeverni vjetar, na otvorenom moru sjeverozapadnjak. More će biti malo do umjereno valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između 2 i 7, u unutrašnjosti Istre između -3 i 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom između 5 i 10°C.

Sjeverni Jadran

U prvom dijelu dana pretežno oblačno, mjestimice uz malo kiše, češće na otocima, a poslijepodne smanjenje naoblake, najprije u Istri gdje je izgledno najviše sunčanog vremena. Puhat će umjerena i jaka bura, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka od 3 do 6, u unutrašnjosti Istre oko -2, a najviša između 6 i 9°C.

Dalmacija

Prevladavat će oblačno s mjestimičnom kišom, u unutrašnjosti i susnježicom, a u najvišim predjelima i snijeg. Poslijepodne smanjenje naoblake najprije na sjevernom dijelu, a prema večeri u većini se krajeva očekuje prestanak oborine. Puhat će slaba i umjerena bura i sjeverni vjetar, poslijepodne u okretanju na sjeverozapadnjak osobito prema otvorenom moru. Najniža temperatura zraka od 4 do 8, u unutrašnjosti oko 0, a najviša između 5 i 9°C, na otocima i na jugu i malo viša.

Umjereno i pretežno oblačno, u prvom dijelu dana u unutrašnjosti lokalno s maglom, a uglavnom u gorju još može pasti malo snijega. Prema večeri s juga novo naoblačenje uz kišu. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu će umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, prema večeri još malo pojačati. Najniža temperatura zraka od -5 do -1, na Jadranu od 2 do 7°C. Najviša između -1 i 3, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 7 do 12°C.

Što se očekuje idućih par dana? U unutrašnjosti snijeg, na Jadranu kiša

Umjereno, često i pretežno oblačno, očekuje se za vikend. Kiša na Jadranu očekuje se u nedjelju, a na jugu lokalno može biti obilnija, u unutrašnjosti većinom snijeg uz stvaranje mjestimice novog snježnog pokrivača. U unutrašnjosti lokalno moguća magla, osobito u subotu. Puhat će povremeno umjeren sjeveroistočni i sjeverni vjetar. Na Jadranu umjerena i jaka bura, u ponedjeljak u Dalmaciji i sjeverozapadnjak. Temperatura zraka u padu.

Popularni Članci