'

Jedna od najposjećenijih zemalja svijeta ukida vize Hrvatima

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: screenshot, YT
Hrvatski državljani od prije tri dana više ne moraju imati vizu za ulazak u Tajland ako se tamo planiraju zadržati do 60 dana, plus 30 ako im to odobri Imigracijski ured, budući da je Hrvatska jedna od 36 novih zemalja koje su od 15. srpnja ušle u novi režim. Olakšavajući ulazak u zemlju za brojne skupine putnika Tajland želi potaknuti nacionalno gospodarstvo koje se još nije oporavilo od posljedica pandemije, uključujući i turizam.

Osim što su odobrili izuzeće od viza za državljane 93 zemlje i teritorija u odnosu na dosadašnjih 57 zemalja, novi režim ima još novosti. Za radnike na daljinu, digitalne nomade i freelancere, kao i sudionike raznih aktivnosti - Muay Thai tečajeva, tečajeva tajlandskog kuhanja, sportskih treninga, medicinskih tretmana, seminara i glazbenih festivala - uvedena je nova vrsta vize, Destination Thailand Visa (DTV), koju će moći dobiti i njihovi supružnici i uzdržavana djeca, prenosi Jutarnji

Oni će imati pravo na petogodišnji boravak s višestrukim ulascima za kumulativne boravke u trajanju ne duljem od 180 dana, koji se mogu prolongirati za još toliko. Oni koji ne žive u navedene 93 zemlje, među kojima je i Hrvatska, a ako ostaju u Tajlandu kao turisti samo do 15 dana, mogu koristiti shemu vize po dolasku (VOA), odnosno Tajland ovu mogućnost proširuje na državljane 31 zemlje i teritorija u odnosu na prijašnjih 19 zemalja.

Popularni Članci