'

Iran lansirao rakete na Izrael

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: društvene mreže
Iran je lansirao rakete na Izrael.

Iranska državna novinska agencija IRNA je potvrdila da je teheranska vojska počela lansirati balističke projektile prema Izraelu. 

Svjedoci su rekli Reutersu da su vidjeli desetke projektila kako lete iznad središnjeg Jordana prema Izraelu.

Izraelska vojska se oglasila priopćenjem: 

"Rakete su ispaljene iz Irana prema Državi Izrael. Nalaže vam se da budete pripravni i točno slijedite upute Zapovjedništva Domovinskog fronta. U posljednjih nekoliko minuta Zapovjedništvo Domovinskog fronta podijelilo je upute za spašavanje života u raznim područjima diljem zemlje.

Javnost se moli da se pridržava smjernica Zapovjedništva Domovinskog fronta. Nakon što čujete sirenu, morate ući u zaštićeni prostor i ostati tamo do daljnjeg. Vojska čini i činit će sve što je potrebno da zaštiti civile Države Izrael."

"Eksplozije koje čujete su od presretanja ili palih projektila", rečeno je. Izraelska vojska javlja kako trenutno "identificira i presreće projektile".

Iranska revolucionarna garda: Ovaj napad je osveta za smrt vođa Hamasa i Hezbolaha

Iranska revolucionarna garda poručila je kako je napad na Izrael odmazda za smrt vođa Hamasa i Hezbolaha.

Podsjetimo, čelnik Hamasa Ismail Hanija ubijen je u Teheranu u srpnju, dok je vođa Hezbolaha Hassan Nasrallah ubijen prošlog tjedna u Bejrutu. 

Izraelski vojni radio tvrdi kako je gotovo 200 projektila ispaljeno iz Irana na Izrael. U ovom trenutku nije jasno koliko ih je dosegnulo neke mete.

Popularni Članci