test

I TO DOK BRITANCE TAKO ŽELJNO IŠČEKUJEMO Brojke na Otoku rastu, njihov premijer nije optimističan

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavic/PIXSELL
Rastući brojevi zaraženih i hospitaliziranih zbog covida-19 predmet su "ozbiljne, ozbiljne zabrinutosti", rekao je u subotu britanski premijer Boris Johnson, dodajući da je manje optimističan oko otvaranja zemlje nego što je bio u svibnju.

"Jasno je da je indijska varijanta zaraznija i isto je tako istina da brojevi rastu te da je razina hospitaliziranih u porastu", rekao je za Sky News, piše Index.

"Sada ne znamo točno u kojoj mjeri će to dovesti do smrtnih slučajeva, ali je jasno da je to predmet ozbiljne, ozbiljne zabrinutosti", kazao je.

Očekuje se da bi Johnson trebao u ponedjeljak izložiti hoće li doći do planiranog ukidanja restrikcija 21. lipnja ili će ga rastući broj slučajeva primorati da to odgodi.

Glavni dužnosnik za cijepljenje protiv covida-19 u Britaniji Nadhim Zahaw rekao je u petak za Times Radio da "moramo biti zaista oprezni".

"Imali smo jako veliko otvaranje 17. svibnja kada su se ljudi mogli početi sastajati s prijateljima u zatvorenim prostorima, u restoranu, u pubu, i družiti se."

"I mislim da je važno da jako pažljivo razmotrimo podatke tijekom vikenda i tada to kažemo naciji", dodao je.

Popularni Članci