Evo koliko je kruzer Bolette platio sidrenje ispred Neuma

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Mario Babarović
Danas je prvi kruzer, s tisuću putnika, prošao ispod Pelješkog mosta. Nedavno su kamioni testirali njegovu izdržljivost, a danas je kruzer Bolette, pod zapovjedništvom dubrovačkog kapetana Joza Glavića, testirao njegovu visinu.

Na teritoriju BiH taj isti kruzer dočekao je prosvjed. Stanovnici Neuma boje se onečišćenja svojih voda, doznaje Nova TV. Evo što je o tome rekla Daniela Matić, predsjednica Općinskog vijeća Neum.

Šefica neumskog Općinskog vijeća: Zašto nam se nameće, zašto nas se ne pita?

"Nas, građane Neuma, jako veseli isto. Ovo je povijesni događaj, čestitke kapetanu broda. Nije riječ o brodu. Pogledajte, je li ovo prirodno? Riječ je o ekološkom problemu koji naš cijeli akvatorij može imati. Biste li vi reagirali kao lokalna zajednica da postoji opasnost na vašem teritoriju? Ovo je samo apel da mirno ukažemo što nas muči. Kakav je to turizam koji želimo? Zašto nam se nameće, zašto nas se ne pita?" rekla je Matić.

Istaknula je kako ispuštanje balastnih voda predstavlja opasnost te kako u Neumu ne žele takvu vrstu turizma u velikim gabaritima.

Kapetan kruzera: Iznimna je čast biti zapovjednik ovog broda

Kapetan kruzera Bolette Jozo Glavić također je dao izjavu za Novu TV.

"Stvarno je jedna iznimna i velika čast biti zapovjednik broda koji je prvi prošao ispod našeg velikog lijepog mosta. Znamo koliko most znači za regiju i Hrvatsku i vidjeti ga iz te perspektive kako je lijepo izgrađen... Bilo je stvarno lijepo vidjeti most iz ovog kuta, kao i cijeli ovaj dio obale. Jučer sam objasnio i našim gostima da ćemo proći ispod mosta, objasnio im što znači za Hrvatsku i za cijelo ovo područje", rekao je Glavić.

Kruzer bi trebao isploviti večeras oko 21 sat, a za sidrenje je, doznaje Nova TV, kompanija uplatila 31.000 eura, tri puta više nego primjerice da se kruzer sidrio u Dubrovniku.

Popularni Članci