Dubrovnik se našao na zanimljivoj listi uz Pariz, Barcelonu, Santorini, New Delhi

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Prema podacima Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih naroda, broj turista prošle godine dosegnuo je 1,4 milijarde. Ljudi su postali proaktivniji i otvoreniji k istraživanju svijeta, no neki od njih nakon putovanja ostanu nezadovoljni.

Bright Side je odlučio provjeriti recenzije popularnih turističkih destinacija te sastaviti popis mjesta na koja se turisti žele vratiti, ali i onih na koja se neće. Usput su dali i prijedloge nekih neuobičajenih i povoljnih turističkih destinacija.

Prilikom sastavljanja popisa korišteni su podaci analitičke kompanije Euromonitor International, Indeks globalnih odredišta MasterCarda i ocjene korisnika Lonely Planeta.

Među mjestima na koja se turisti ne žele vratiti našao se i Dubrovnik. Na listi su vrlo popularni svjetski gradovi, no smatra se kako je turizam ubio njihovu autentičnosti i atmosferu. Ostala mjesta su Pariz, New Delhi, Venecija, Butan, Santorini i Barcelona.

Bright Side predlaže neobična mjesta koja biste trebali posjetiti. Među njima su Annecy u Francuskoj i Ohrid u Makedoniji.

Mjesta na koja se turisti gotovo uvijek žele vratiti su Bankok, Beč, Singapur, Firenca, New York, Lisabon i Lyon.

Popularni Članci