UŽIVALI U MLJETSKIM MAKARULIMA I HRVATSKIM VINIMA Dobrotvorna večera u New Yorku za pomoć starijim i nemoćnim osobama u Dubrovniku

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DEŠA
U restoranu Dubrovnik u New Yorku, održana je dobrotvorna večera za pomoć starijim i nemoćnim u gradu Dubrovniku.

Večeru je organizirala Ane Stražičić Rodriguez, restoran Dubrovnik, Tommi Michele, DEŠA Dubrovnik i tvrtka Wine World Wide. Festa hrvatskog kulturnog blaga uključivala je mljetske makarule i hrvatska vina koja su točena uz Gundulićevu himnu slobodi.

Gospođa Ane je upoznala goste s ljepotama i specifičnostima otoka Mljeta te naporima koji se ulažu za stavljanje otoka  Mljeta pod UNESCO-vu zaštitu. Organizatori su se pobrinuli da veliki broj gostiju uživa u tipičnim dubrovačkim delicijama, posebice mljetskim makarulima, koje su s ljubavlju i znanjem napravile vješte ruke predsjednice udruge DEŠA Dubrovnik Jany Hansal. Jany je za ovu prigodu doputovala iz Dubrovnika te je upoznala sve nazočne sa zaboravljenim mljetskim jelom, koje se prvi put spominje prije 300 godina u pjesmi Ignjata Djurdjevića Suze Marunkove.

Tommi  Michell, poznati hrvatsko-američki pjesnik, zabavljao je goste glazbom dubrovačkog podneblja, a vlasnik restorana Dubrovnik Željko Tomić s Lopuda, koji je nedavno dobio Michelinovu zvjezdicu, pripremio je tradicionalne dubrovačke specijalitete.

Vlasnik tvrtke Wine World Wide Sam Ramić osigurao je kvalitetna hrvatska vina, dok su Katarina i Petar Crnogorac otplesali  Linđo i zadivili sve prisutne. Predsjednica Croatian World Congress USA Nada Pritisanec, predala je Ani Stražičić Rodrigez pohvalnicu za njezinu dugu angažiranost u promociji hrvatskog kulturnog naslijeđa i dubrovačke regije. Sponzori ovog dobrotvornog događanja su  Croatian World Congress te USA Hrvatski radio-club New York.

Popularni Članci