NEVJEROJATAN PRIZOR IZ SUSJEDSTVA Dječji rad o Uskrsu uključio i Ratka Mladića, ponosno mjesto našao u hodniku jedne trebinjske škole (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Čitatelj
Čitatelj iz Trebinja podijelio je s nama prizor koji ga je zatekao u jednoj osnovnoj školi u ovom gradu, u dubrovačkom susjedstvu.

Riječ je o dječjem radu na temu pravoslavnog Uskrsa gdje je prikazan Ratko Mladić i uskršnje jaje u vojničkim bojama. U normalnom svijetu crtanje motiva ratne tematike nepovezivo je s dječjim uzrastom, posebice u ovom slučaju kada je riječ o onima koji su osuđeni ratni zločinci poput Mladića. No, čini se kako ovaj primjer iz Trebinja pokazuje duboku psihozu utjelovljenu u slavlju zločinca još od malih nogu. Također, u normalnom svijetu na ovo bi se trebali zgroziti trebinjski mediji i cjelokupno društvo, ali očito je to izostalo. Ipak pojedinci iz Trebinja su ostali zatečeni te su iskazali mišljenje kako ovaj rad uopće nije trebao biti odobren od strane uprave škole kao niti izložen u školskom hodniku.

Treba svakako podsjetiti, u obrazovne svrhe, kako je Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (MKSJ), poznat kao Haaški tribunal, u studenom 2017. u prvostupanjskoj presudi osudio Mladića na kaznu doživotnog zatvora zbog genocida u Srebrenici u ljeto 1995. godine, progona Bošnjaka i Hrvata širom Bosne i Hercegovine, teroriziranja civila u opsadi Sarajeva i uzimanja pripadnika mirovne misije Ujedinjenih naroda kao talaca u ratu od 1992. do 1995.

Popularni Članci