REAGIRALI ODMAH Croatia Airlines povukla proizvode s preljepljenom etiketom

Autor: Lucija Komaić Autori fotografija: čitatelj
Iz tvrtke Croatia Airlines promptno su reagirali na tekst Dubrovačkom dnevnika o proizvodima na kojima je primijećena manipulacija s naljepnicom s rokom trajanja. Dobra vijest je da ipak nije istekao rok trajanja proizvoda, tvrde, nego se radilo o iskorištavanju stare ambalaže. Priopćenje prenosimo u cijelosti. 

'Za opskrbu hranom zrakoplova Croatia Airlinesa odgovorni su dobavljači hrane (catering) u pojedinim zračnim lukama, koji istodobno mogu biti i proizvođači hrane. Na navedenom letu iz Amsterdama u Zagreb 22. ožujka 2014. godine zrakoplov je hranom opskrbio MZLZ Ugostiteljstvo d.o.o.

Posada zrakoplova Croatia Airlinesa odmah je reagirala i kompanija je od MZLZ Ugostiteljstvo d.o.o. zahtijevala da sve obroke koji sadrže navedeni proizvod (suhe smokve) odmah povuče iz upotrebe i zamijeni ih sendvičem, što je i učinjeno.

Istodobno, Croatia Airlines promptno je o svemu zatražila od dobavljača i objašnjenje navedenog događaja. Prema službenom očitovanju, samim proizvodima nije istekao rok trajanja. Riječ je o tome da je proizvođaču ostala određena količina ambalaže na kojoj je bio otisnut rok trajanja 15. siječnja 2014. Kako bi se ta ambalaža iskoristila, na nju je samo nalijepljena naljepnica s datumom 1. svibnja 2014., što odgovara stvarnom roku valjanosti proizvoda. Pritom je važno napomenuti da se proizvodi pakiraju u ambalažu sukcesivno, a ne odjedanput, tako da naljepnica s datumom 1. svibnja 2014. ne označava lažni, nego stvarni rok trajanja proizvoda,' navodi se u priopćenju za javnost Croatia Arilinesa.''

Popularni Članci