Vlahušić potvrdio za DD: Da, Nataša Gabričević će biti moja kandidatkinja za zamjenicu

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Kandidat za gradonačelnika Andro Vlahušić za Dubrovački dnevnik je potvrdio neslužbenu informaciju koju smo prvi objavili o tome kako će Nataša Gabričević biti kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika na njegovoj nezavisnoj listi.

„Na gradskoj razini će kandidatkinja za zamjenicu na našoj nezavisnoj listi biti Nataša Gabričević i uskoro ćemo službeno objaviti kandidaturu. Oko naše liste se okupio krug starih prijatelja s kojima sam radio u Gradu te novi ljudi,“ izjavio je Vlahušić.

Kako kaže, njegova lista bi trebala imati i kandidata za župana, a to će trebati biti osoba koja puno zna o zdravstvenom sustavu i koja bi promišljala o dugoročnim rješenjima, a ne samo o Covid-krizi. Komentirao je i napise o tome kako je Roko Tolić izgledni kandidat za župana ispred SDP-a, premda se spominjao i kao kandidat za župana na njegovoj listi.

„Roko i ja se družimo 20 godina. Rekao sam mu: 'Roko, ako želiš ići sa mnom, možeš. Ako se želiš javiti na javni natječaj za direktora Zračne luke Dubrovnik, možeš. Sve je na tebi.' Roko je izgleda donio svoju odluku. Da se javio na javni natječaj za direktora aerodroma i da je izabran, vjerojatno ne bi išao kao kandidat,“ izjavio je Vlahušić.

Kako kaže, znaju ga pitati je li mu takve odluke štete, no on kaže kako je 'i liječnik i učitelj'.

„Pitaju me šteti li mi Dujmović? Ne šteti mi. Ne šteti mi ni Raguž. Svatko je izgradio nešto i otišao svojim putem, tako ide i Roko. Ne smeta mi što ljudi kojima sam pomagao i s kojima sam surađivao biraju svoj put,“ prokomentirao te najavio kako će pružiti podršku Toliću ako bude kandidat SDP-a i ako se u drugom krugu izbora za Županiju nađe s HDZ-ovim kandidatom.

„Ako Roko bude u drugom krugu, ja ću ga podržati, kao što se nadam da će i on podržati mene. Podržat ću Roka i lijevu opciju protiv HDZ-a. Ni u Gradu, ni u Županiji neću podržati HDZ nego 'antiHDZ-ovsku' opciju, a nadam se da će i oni podržati mene,“ kazao je Vlahušić.

Popularni Članci