Vlahušić otkrio zašto je podržao Potrebicu kao predsjednika Gradskog vijeća

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović/DD
Bivši gradonačelnik i gradski vijećnik Andro Vlahušić je za Dubrovački dnevnik pojasnio zašto je podigao ruku za HDZ-ovog kandidata Marka Potrebicu, njegovog starog političkog rivala, za mjesto predsjednika Gradskog vijeća. Kako kaže, podržava HDZ-ov prijedlog o redefiniranju ugovora s DPDS-om oko zidina. Podsjetimo, Franković je uputio prijedlog DPDS-u oko sastanka na temu daljnje suradnje u sklopu kojeg se predlaže izjednačavanje cijene ulaza na zidine i DuCarda.

„Da mi je netko rekao prije mjesec i po' dana rekao kako će Franković predložiti redefiniranje ugovora s DPDS-om u smislu da grad bude dominantan, rekao bih da to nije moguće. Nije to pitanje do jučer, to je pitanje još od 2009. godine. Uspio sam vratiti 50 posto Gradu, bivši sam gradonačelnik, moji stavovi oko zidina su jasni. Sada, kad je Franković povukao potez za koji sam mislio da takvo što nije moguće, ja se mogu inatiti ili reći da je to dobro za grad, podržati njegova nastojanja i ostvariti sinergiju po tom pitanju, bez da smo se uopće sastali, ali smo poslali poruke u medijskom prostoru,“ izjavio je Vlahušić dodavši kako je tema vraćanja zidina Gradu i dodatnih prihoda tema koja je za njegova osobno izuzetno važna.

„To je moja životna utakmica i moj najbitniji projekt. Sad smo se Franković i ja našli na jednom mjestu u kojem dijelimo stav i nastojanje. I dalje nismo prijatelji, vidjet ćemo hoće li se održati ta krhka podrška. No, prikupljanje i povećanje prihoda je nešto što podržavam. Meni rashodi nisu važni, ja se bavim prihodima i u tome sam bio usamljen,“ kazao je Vlahušić.

Popularni Članci