Lista Izaberi Slivno protiv načelnika Mustapića: On od 2014. godine nije javno objavio svoje izvješće o radu!

Autor: dubrovackidnevnik.hr
"Iako se naši političari i vlast često hvale demokracijom i demokratičnosti, rijetko kada je zapravo razumiju. Njihovo shvaćanje demokracije počinje na tome da svako četiri godine moraju izaći na izbore, a završava na pobjedi ili porazu na izborima." - piše u priopćenju za javnost nezavisne liste Izaberi Slivno kojeg potpisuje nositelj i kandidat za načelnika Dario Sršen.

Ostatak priopćenja u kojem se bave politikom načelnika Općine Slivno Smiljana Mustapića donosimo u cijelosti:

"No demokracija nije samo par mjeseci ili tjedana pred izbore i oko izbora, demokracija je 365 dana ugodini i ona podrazumijeva vladavinu naroda. Narod je onaj koji bira vlast, ali to ne znači kako vlastiduće četiri godine radi što hoće. Demokracija podrazumijeva i polaganje računa svojim biračima, a kako bolje to učiniti nego (polu)godišnjim izvješćem o radu.

U njemu bi se jednostavno trebale navesti aktivnosti, projekti i mjere poduzete tijekom godine i tako prikazati što je učinjeno za poboljšanje života i razvoja, u ovom slučaju, jedne općine – Općine Slivno.

No trenutni načelnik Općine Slivno svoje izvješće o radu načelnika nije objavio od 2014., odnosno SEDAM GODINA. Dakle, cijeli ovaj mandat trenutnog načelnika prošao je bez da je on ijednom javnosti dostavio izvješće o svom radu, a isto je bilo i gotovo cijeli prethodni mandat jer izbori su održani 2017. i prije toga 2013. godine.

Zamislite da državna vlast sedam godina ignorira javnost i ne obavještava je o svojem djelovanju? Bismo li i tada govorili o demokraciji ili bi koristili neki drugi naziv? Zamislite samo da upišete dijete u osnovnu školu i da ga do završetka osnovnoškolskog obrazovanja nikada ne upitate kako je bilo na nastavi, nikada ne odete na roditeljski sastanak i nikada ne pogledate ocijene u dnevniku. Zvuči suludo.

A kada pomislite kako situacija ne može biti tragičnija, čujete objašnjene načelnika koji kaže kako on nije zadužen za objavljivanje svojih izvješća na službenoj stranici Općine te kako nije primijetio kako ih nema. Sedam godina nije primijetio…

Netransparentnost ne završava ovdje. Na stranicama Općine tako ne postoji ni popis izabranih vijećnika, sastav općinskog vijeća, a kamoli popis članova mjesnih odbora. Također, na službenoj stranici ne postoji ni popis povjerenstava, a time ni njihovih članova. Iako su doista napravljeni dijelovi stranice koji se zovu „Sastav općinskog vijeća“ i „Povjerenstva“, oni zjape prazni.

Ali i to je poruka, i to je znak odnosa prema žiteljima ove Općine. On govori koliko je trenutnoj vlasti doista bitno biti u kontaktu s onima koji su ih izabrali. Ta praznina na službenim stranicama Općine govori kako birači nisu bitni, osim na sam dan izbora." - piše u priopćenju.

Popularni Članci