test

Srđ je Grad o projektu Centra za gospodarenje otpadom: Projekt je nepotrebno predimenzioniran i loše pripremljen

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: A.Č.
Konačno je razbijen mit o projektu Centra za gospodarenje otpadom Lučino razdolje, smatraju iz stranke Srđ je Grad čije priopćenje prenosimo u cijelosti.

Otvaranje ponuda za projektiranje i gradnju CGO-a pokazalo je istinu. Projekt je nepotrebno predimenzioniran i loše pripremljen te bi nas koštao dva i pol puta više nego je predviđeno. 

Otvaranje ponuda dokazalo da je studija izvodljivosti bila falsifikat, kao što smo i tvrdili sve ovo vrijeme.

Već godinama upozoravamo da županijska Agenacija za gospodarenje otpadom i županijska vlast podmeću ekonomsku i ekološku bombu u Dubrovačko primorje. Sada je valjda svima jasno da niti znaju niti mogu provesti jedan tako složen projekt, čak ni u ekonomskom smislu, a kamoli da im vjerujemo kad je ekološki rizik u pitanju. Prisjetimo se da je javni poziv raspisan u prosincu 2020. godine i u međuvremenu je napravljeno čak pet izmjena i dopuna natječaja. 

Zar nakon 12 godina pripreme projekta, niste u stanju pripremiti natječaj? Koliki je trošak stvorila neradnička Agencija za gospodarenje otpadom, koliku štetu ćemo tek imati zbog njihove i vaše nesposobnosti, Župane?

Sve vaše obmane koje godinama pričate, sad su izašle na svjetlo dana i vrijeme je da podnesete ostavku i povučete se iz izborne utrke? 

Popularni Članci