REFORME DOLAZE NA JESEN Petrov: Ne bude li promjene, MOST izlazi iz Vlade

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Tea Stjepović
Potpredsjednik Vlade i čelnik MOST-a Božo Petrov rekao je da je MOST, ne dođe li do promjene, spreman izaći iz Vlade. 

"Vlada je stabilna i opstat će, imamo većinu, a preslagivanja neće biti. Milanović i SDP me ne zanimaju. Prema onome što su radili u pregovorima, jasno je da takvog preslagivanja neće biti. Mogu se dogoditi samo novi izbori. Nadam se da će obje stranke na kraju prihvatiti ono što smo se dogovorili na samom početku te da budu odgovorni i rade posao za koji su plaćeni", kazao je u Dnevniku HRT-a, a prenosi Index.

Također je naglasio da MOST zahtijeva početak reformi, bolju komunikaciju, više posla te manje blokiranja zakona.

"Mi zahtijevamo da se počne određivati akcijski paket reformi, bolju komunikaciju, više posla i manje blokiranja zakona. Budući da mi imamo politički kruh, imamo svoje profesije, pa nama nije problem izaći iz Vlade.

Ali razumijemo mentalni sklop ljudi koji su po 20 godina u političkim strankama, kojima je takav odnos teško prihvatljiv.

Što se tiče premijera Tihomira Oreškovića i prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, rekao je da komunikacija postoji te da ga samo zanima tko će od njih dati više inicijativa i prijedloga. Nemojte me pitati za odnose, komunikacija postoji. 

Medijima je više stalo što gospodin Špika ili Ćorić kažu, jer je njima važna senzacija. Reforme su krenule i pozitivne su, a bitno je da one velike reforme dolaze na jesen. To će biti pravi test koji čeka ovu Vladu, piše Index.

Popularni Članci