PROMJENE Tomašević je novi gradonačelnik Zagreba, u Splitu pobjeda Puljka

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Marko Lukunic/PIXSELL
Jasno je - Tomislav Tomašević je novi gradonačelnik Zagreba.

Nakon 97 posto prebrojanih glasova Tomašević ima 65,25 posto ili 193.794 glasa, a Škoro 34,75 posto ili 103.221 glas.

- Zagrebe, dali ste mi povjerenje, a ja vas tražim sudjelovanje u promjenama i razvoju ovog grada. Molim isto tako i za strpljenje. Čeka nas velik posao i sve promjene neće biti niti brze niti jednostavne, ali zajedno možemo ostvariti sve potencijale ovog grada. Neka to bude grad za sve, ne samo za odabrane. Krenimo zajedno u bolju budućnost. Zagreb to može, svi mi zajedno to možemo. - rekao je Tomašević, prenosi Index.

Ivica Puljak iz stranke Centar novi je gradonačelnik Splita, donosi Index.

"Dragi građani, vi ste pobijedili. Svi vi. Vi koji niste za nas glasali, borit ćemo se za vaše povjerenje. Oni koji ste glasali za nas, napravit ćemo sve da opravdamo to povjerenje", rekao je.

"Čestitam Mihanoviću, čuo sam da je i on nama. Kampanja je bila u dijelovima neugodna. Nikad ne bih volio da ijedna kampanja bude ovakva. Split je grad tolerantnih ljudi, to smo vidjeli po rezultatima. Mi smo se za greške iz prošlosti ispričali. Zatražili smo oprost, a građani su nam oprostili. Mi ćemo oprostiti i našim suparnicima za sve ono neugodno. Grad Split je od danas drugačiji grad, grad nade i optimizma", rekao je.

"Prvo ćemo pomoći građanima i poduzetnicima da prebrode ovu krizu. Umjesto da gledamo kakvi smo bili nekad, moramo gledati kakvi smo ljudi postali. Mi gledamo budućnost, a ta budućnost će biti izvanredna", rekao je Puljak.

Popularni Članci