PROBLEM VEZOVA NA LAPADSKOJ OBALI Petrov: Gdje da građani izmjeste plovila, na Mars? (FOTO)

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: Goran Mratinović / DD
"Županija je ta koja građanima treba osigurati vez", rekao je predsjednik Mosta i kandidat za župana dubrovačko-neretvanskog Božo Petrov na konferenciji za novinare na temu nedostataka komunalnih vezova za plovila koja je održana danas na Batali.

Dakle, uskoro počinju radovi na rekonstrukciji i  proširenju Lapadske obale, a vlasnici plovila vezanih od Batale do vile Elize dobili su obavijest kako ih moraju ukloniti dio 1. travnja. Zamjenski vez im nije ponuđen.

Na konferenciji za novinare prvo je govorio  predsjednik Građanske inicijative za rješavanje komunalnih vezova u Gradu Dubrovniku Mišel Lupis.

- Cilj naše inicijative je da vlasnici brodova i baraka dobiju zamjenske vezove. Ovaj problem se poteže treće koljeno, mali dio toga se riješio. Treba riješiti tisuću vezova. Mi smo skupili već u 700 potpisa. Lijepa je gesta gradonačelnika koji je htio riješiti ovaj problem, no još nismo dobili odgovore da bi se moglo ići u realizaciju. - kazao je Lupis.

 Petrov je dodao kako on ovu inicijativu podržava, dodajući kako Županije treba osigurati zamjenski vez.

- Postoje prostori koji su neiskorišteni potencijali. Po GUP-u, to je Solitudo kao i Rijeka dubrovačka. Vlasnici su samo dobili nalog da maknu plovila, ali gdje? Na Mars? Ljudi su spremni financirati vezove, dakle ne treba Županija sve financirati. Ali neka barem pripomogne. - rekao je Petrov.

 Kandidat za gradonačelnika Mosta Maro Kristić naveo je kako je Dubrovnik grad bogate pomorske tradicije i da je pitanje vezova civilizacijsko postignuće.

- Grad se diči kao onaj s najvećim proračunom, nadma se da će se problem riješiti i da će se uskoro ovdje napraviti ponton. To bi bio konkretan i korektan potez. Na ovaj problem ukazujem godinama. - rekao je Kristić.

Na pitanje je li istina da mu od supruge brat tu ima tri glisera, Kristić je odgovorio kako ne zna za to, objasnivši da iza ove inicijative stoji skupina građana od 700 ljudi.

Popularni Članci