POTVRDILA ŠUICA! Oni će preuzeti Plenkovićevu i Stierovu fotelju u EU parlamentu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Screenshot/Portal Oko
Europarlamentarka Dubravka Šuica potvrdila je za Portal Oko dosadašnje spekulacije o tome tko će preuzeti fotelju Andreja Plenkovića i Davora Iva Stira u EU parlamentu.

Tolić i Zovko članovima Europskog parlamenta bit će službeno proglašeni 21. studenog ove godine na Plenarnoj sjednici u Strasbourgu.

Podsjetimo Ivica Tolić, koji je na izbornoj listi kandidata za EU parlament bio na sedmom mjestu, osvojio je svojevremeno 28.162 glasova. 

Ivica Tolić završio je najviše vojne škole u okviru Oružanih snaga RH; Zapovjedno-stožernu, te Ratnu školu. Također, uspješno je završio NATO-ovu obrambenu školu u Rimu. Po zanimanju je je diplomirani inženjer strojarstva, magistar je ekonomije, te govori engleski jezik. Zbog zasluga u Domovinskom ratu odlikovan je najvišim vojnim odličjima.

Na devetom mjestu HDZ-ove liste za EU parlament nalazila se Željana Zovko, koja je trenutno obnaša funkciju veleposlanice BiH u Italiji.

Inače, Željana Zovko je na izborima za europarlament 2014. osvojila 2392 glasa, a bila je kandidatkinja i na izborima za hrvatske zastupnike u Europskom parlamentu 2013. godine. Prije funkcije veleposlanice u Rimu, obavljala je veleposlaničke dužnosti u Francuskoj i Španjolskoj. 

Portal Oko

Popularni Članci