PORTAL DUBROVNIKPRESS JAVLJA Postoji šansa da SDP-ov kandidat za našu županiju bude Božo Petrov

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Božo Petrov bit će kandidat Mosta za župana Dubrovačko – neretvanske županije na svibanjskim lokalnim izborima, neslužbeno doznaje portal Dubrovnikpress.hr. Petrova su spremne podržati i neke druge stranke, poglavito SDP.

Kako piše Dubrovnikpress, višegodišnje igre frakcija, motivirane isključivo osobnim interesima, dovele su SDP u poziciju da im problem nije samo tko će im biti kandidat za gradonačelnika Zagreba nego tko će im biti kandidati za gradonačelnike i župane u brojnim gradovima i županijama.

Od pitanja tko će im biti kandidat za župana Dubrovačko-neretvanske županije, SDP-ove istaknutije članove na jugu doslovce zaboli glava jer kandidata nemaju.

Mišo Krstičević, gradonačelnik Ploča za županijski SDP bio bi najbolje rješenje, no on je od kandidature za župana odustao, vjerojatno svjestan rasula u tom stranačkom odboru. Drugog kandidata nema pa je logično da SDP mora kandidata za župana tražiti u tuđem dvorištu.

Pregovore o zajedničkom izlasku na izbore trenutno vode s HSS-om i HSU-om. No, ni te dvije stranke na jugu zemlje ne stoje ništa bolje od SDP-a. Osim što su posljednje četiri godine na svom području bile iznimno neaktivne, nemaju niti prepoznatljive političare čije bi kandidature istaknuli.

Više pročitajte OVDJE.

Popularni Članci