Ovo su žene koje su osvojile Korčulu

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U Blatu na Korčuli nezavisni Ante Šeparović pobijedio je HDZ-ovu kandidatkinju Francisku Jurišić Bačić s osamdeset glasova razlike. 

Administrativno gledano, otok u sklopu Dubrovačko-neretvanske županije ima grad Korčulu i četiri općine - Lumbardu, Blato, Velu Luku te Smokvicu. 

Marija je pobijedila u Lumbardi

Općina Lumbarda već u prvom krugu dobila je za načelnicu nezavisnu Mariju Klisuru Bagliju (30). Smijenila je HDZ-ova načelnika Igora Kršinića s deset glasova razlike, a Lumbarda je na ovim izborima zabilježila povijesno visoku izlaznost od skoro 70 posto birača. U Općinskom vijeću Marijina lista dobila je četiri čovjeka, isto koliko i HDZ. Iako je izašla kao nezavisna, nova načelnica imala je podršku SDP-a, piše Index. 

Katarina Gugić nastavila vlast u Veloj Luci

Vela Luka također je riješena u prvom krugu, gdje se potvrdila dosadašnja načelnica Katarina Gugić. SDP-ovka je prva otočna načelnica. Dužnost je preuzela nakon pobjede na lokalnim izborima 2017. godine.

U Općini Smokvica također ostaje stara vlast. Dosadašnji načelnik, SDP-ovac Kuzma Tomašić, dobio je još jedan mandat.

Nika smijenila HDZ-ova gradonačelnika u Korčuli

A u gradu Korčuli SDP-ovka Nika Silić Maroević pobijedila je HDZ-ovog gradonačelnika Andriju Fabrisa. Pod sloganom "Korčula - grad jednakih" isticala je da želi transparentnije upravljanje Gradom i realiziranje projekata koji su zapravo potrebni stanovništvu. 

Popularni Članci