OD MINI-BOLNICE DO RAZVIJANJA SELA Evo što to Domoljubna koalicija nudi stanovnicima Dubrovačko-neretvanske županije

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Ivona Butjer
Kandidati Domoljubne koalicije za X. izbornu jedinicu obratili su se javnosti na konferenciji za medije održanoj danas u prostoru HDZ-a u Petilovrijencima, točno u podne.

Riječ su imali kandidati Branko Bačić, Sanja Putica i Marija Vučković.

Na samom početku riječ je imao Bačić koji je kazao nešto o samoj kampanji koja je u tijeku.

'Ovih osam dana koliko traje kampanja itekako smo zadovoljni ozračjem i atmosferom. Gdje god dođemo, a obišli smo gotovo cijelu županiju, ljudi nas dobro primaju i u velikoj mjeri smo prezentirali svoj program. Cilj koji smo postavili, a to je da osvojimo u X. jedinici osam mandata, je nadohvat ruke i najmanje toliko mandata ćemo i osvojiti,' izjavio je Bačić.

'Hrvatska raste' zna da će izgubiti izbore

Dosadašnju Vladu je nazvao neuspješnom i neučinkovitom, posebno u Dubrovačko-neretvanskoj županiji te naglasio kako je odustala od svih započetih projekata. Također je dodao kako ne prozivaju svoje političke rivale i kako 'ne udaraju ispod pojasa' nego samo ukazuju na njihove propuste. Uvjeren je u pobjedu, a najbolja anketa su, tvrdi, izbori za mjesnu samoupravu u Gradu Korčuli.

'Znamo da je 12 godina Grad Korčula imao SDP-ovog gradonačelnika. Rezultati koje je Domoljubna koalicija tamo postigla pune nas zadovoljstvom. Naime, od 10 gradskih kotareva, HDZ je osvojio premoćnu većinu u osam. Nema bolje ankete od izbora za navedenu mjesnu samoupravu gdje je izašao nevjerojatan broj od 39 posto birača,' kazao je.

Upozorio je kako 'Hrvatska raste' u posljednje vrijeme radi na 'zapošljavaju svojih partijskih drugova'.

'Oni će izgubiti izbore, a to iščitavamo iz činjenice što uhljebljuju svoje članove i pristaše u brojne agencije na razini Države, a posebno u jedinicama lokalne samouprave. I gradonačelnik Andro Vlahušić planira 33 nova djelatnika, a na desetke u komunalnim tvrtkama u vlasništvu Grada. U još nedovršenoj ACI marini Slano, Uprava raspisuje natječaje za 20 djelatnika buduće marine. Očito je da osjećaju gubitak izbora pa žele zaposliti svoje partijske drugove,' izjavio je.

Putica upozorila da određena sela ni danas nemaju vodu

Putica se također osvrnula na tijek kampanje, ali i na dopise gradonačelnika Andra Vlahušića.

'Prošli smo cijelu županiju, a to ćemo nastaviti raditi. Tamo promoviramo program na čelu s HDZ-om i mislimo da su se svaki naš domaći čovjek i kraj pronašli u tom programu. Začuđuje me nervoza gradonačelnika koji nama, vijećnicima, piše pismo premda se često vidimo i upućuje nas na raspodjelu sredstava. Ukoliko on raspolaže Proračunom od 400 milijuna kuna ne znači da je zaslužan za sve ostvareno u Gradu. Ne sjećam se nijednog projekta kojeg je ova Vlada započela i dovršila,' izjavila je Putica te dodala kako su se okolna mjesta neravnomjerno razvijala te kako određena sela u dubrovačkoj okolici ni danas nemaju vodu.

Jedini u svom programu predviđamo izgradnju mini-bolnice

Vučković je izjavila kako se program odnosi na rješavanje velikih problema u poljoprivredi, ali i brojne infrastrukturne projekte i razvijanje okolnih mjesta. Tako je kazala nekoliko riječi o samom programu koji, između ostalog, obuhvaća izmjene Strategije prometnog razvoja Hrvatske, ali i promjene koje se tiču kulture baštine obzirom kako brojni imovinsko-pravni odnosi po tom pitanju diljem Hrvatske nisu riješeni. Naglasila je i potrebu mijenjanja Zakona o poljoprivrednom zemljištu.  

Projekti koji su djelomično pripremljeni na području Dubrovačko-neretvanske županije su pilot projekt navodnjavanja Doline Neretve, razvoj ribarske luke u Veloj Luci, ali s vremenom i Sustjepanu, Regionalni centar za gospodarenje otpadom, poduzetnički inkubatori, Razvoj tematske kulturno-turističke kulture, izgradnja i nadogradnja nove obrazovne i sportske infrastrukture. Vučković je naglasila kako u planu imaju i izgradnju mini-bolnice na potezu od Makarske do Metkovića što, kako kaže, nudi samo Domoljubna koalicija.

Popularni Članci