NESLUŽBENO DOZNAJEMO Proračun danas neće proći, ide li Dubrovnik u nove izbore?

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Prijedlog Proračuna Grada Dubrovnika za 2016. godinu jedna je od točaka dnevnog reda koja bi se trebala naći na današnjoj, 12. sjednici Gradskog vijeća. Međutim, kako neslužbeno doznaje Dubrovački dnevnik, ona najvjerojatnije neće biti usvojena danas.

Gradonačelnik Andro Vlahušić i nakon današnjeg predlaganja Proračuna za narednu godinu pred vijećnike ima pravo ponovno predložiti isti, no ukoliko on ne bude usvojen do kraja ove godine, Dubrovnik će ući u nove izbore za gradonačelnika i Gradsko vijeće.

Podsjetimo, upravo je neizglasavanje Proračuna za 2015. godinu, koji je bio najveći u Državi, dovelo do novih, prijevremenih izbora, kada je Dubrovnik dobio novog-starog gradonačelnika, koji je voljom građana izabran za gradonačelnika na redovnim izborima održanima 2013. godine. Prijevremeni izbori stajali građane su oko milijun kuna, a Vlahušić je pobijedio tadašnjeg protukandidata u drugom krugu izbora i sadašnjeg predsjednika Gradskog vijeća Mata Frankovića (HDZ).

Osim toga, neizglasavanjem Proračuna za 2015. godinu, nije usvojen ni tripartitni sporazum oko Garaže kojim bi Grad Dubrovnik PBZ-u i Midia grupi isplatio 40 milijuna kuna čime bi prestale sve njegove obveze. Ovih dana bi trebali stići rezultati arbitraže koja se može kretati sve do 262 milijuna kuna, a do kraja godine će biti poznato hoće li vijećnici izglasati Proračun ili Dubrovnik, dok se iščekuju rezultati arbitraže, kreće u još jedan izborni proces.

Popularni Članci