Muratti o koaliciji s HDZ-om: Nije tu stvar tko je lijevi, a tko desni, u pitanju su projekti

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović / DD
Predsjednica dubrovačkog HSU-a Olga Muratti nakon predstavljanja izbornog programa dubrovačkog HDZ-a i njihovih koalicijskih partnera upitana je o koaliciji s HDZ-om od strane novinara. Koalicija je iznenadila dio javnosti s obzirom na to kako je Muratti jedno vrijeme obnašala čelnicu dubrovačkog SDP-a i često isticala svoja lijeva ideološka uvjerenja. 

Kako je odgovorila Muratti, 'HSU je stranka koja je statutarno ustrojena i znaju se načini kako se odluke donose' te dodala kako 'to nije njena odluka ni dvoje ili troje članova stranke'.


„Prvo je županijska organizacija HSU-a DNŽ donijela jednoglasnu odluku o podržavanju kandidata za župana Nikole Dobroslavića te koaliciju s tom opcijom. Nakon toga su HSU-ove organizacije u Pločama i Metkoviću donijele istu odluku. Potom je Gradska organizacija HSU-a Dubrovnik na svom odboru donijela tu odluku. Moje je bilo da to provedem, to je bila dužnost mene kao prve osobe, predsjednice,“ izjavila je Muratti.


Dodala je i kako je koalicija rezultat činjenice kako je gradonačelnik Mato Franković i HDZ-ov kandidat prihvatio njihova traženja.


„Od Mata Frankovića smo tražili ono što je bitno za umirovljenike Grada Dubrovnika. To su bili naši, defacto, uvjeti da se završi Dom umirovljenika u Gružu, bez obzira na to što je on malih kapaciteta, a drugi zahtjev je bio da se ubrzaju radnje oko početka realizacije projekta Doma umirovljenika ispod bolnice. Složit ćete se da su to važni projekti. Gradonačelnik Franković je ta dva projekta odmah prihvatio. Iduće što smo tražili je da Grad podupre naše stare aktivnosti, a to je ugradnja liftova u stambenim zgradama. Grad to ne može samostalno riješiti, ali ako tome da snažnu podršku, i ta će inicijativa u Saboru, a s obzirom na to da je on saborski zastupnik, lakše proći. I to traženje je prihvaćeno. Osim toga, upitali smo i oko besplatnog dopunskog osiguranja za najugroženije kategorije umirovljenika. Prikupljali smo potpise, ali Vlada za to nije imala sluha. Od gradonačelnika Frankovića smo predložili da iznađe način kako bi Grad krenuo s tim projektom i moram reći da smo bili ugodno iznenađeni kad je gradonačelnik to prihvatio i odredio da će to biti svi umirovljenici koji imaju mirovine koje iznose do 3 500 kuna,“ izjavila je dodavši kako ideološka pitanja u tom smislu nisu bitna.


„Nije bilo pitanje koga volim ili ne, tko mi je ideološki bliži ili dalji nego se radi o umirovljenicima koji su jedna do najugroženijih skupina i kad predstavljate tu populaciju nemamo pravo misliti jesmo li lijevi ili desni,“ zaključila je Muratti.

Popularni Članci