'MI NISMO INSTANT STRANKA' Karlo Gjurašić predstavio kandidaturu za župana (FOTO)

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: V.S.
"U fokusu našeg programa je čovjek", rekao je kandidat Dubrovačke stranke za župana dubrovačko-neretvanskog Karlo Gjurašić na predstavljanju svog programa. Kandidatkinja za njegovu zamjenicu je Marina Franić.

Predstavljanje je održano na autobusnom kolodvoru. Gjurašić je kazao kako je su kolodvori mjesta dolazaka i odlazaka te kako treba osigurati da mladi ljudi ne idu i ne napuštaju županiju kao što je to slučaj u nekim dijelovima Hrvatske.

- Željko Raguž i ja dijelimo iste svjetonazore. Počeli smo u HSS-a, a kad je ta stranka izgubila čovjeka iz fokusa, odlučili smo se za svoj put. Željko je mlad i perspektivan, osnovao je stranku, sad sam ja tu. Normalno pitanje je po čemu je DUSTRA drugačija i posebna? Zašto nas birati? To je normalno pitanje, pogotovo kad smo sa svih strana zasuti projektima i očekivanjima. DUSTRA ima veliki potencijal, tu su mladi ljudi, nigdje nisam sreo ambiciozne ljude kao u DUSTRA-i. - rekao je Gjurašić.

Što se tiče programa, kazao je da će se vrtjeti oko dvije osi.

- Prvo je ravnomjeran razvoj županije, bilo koje dijete koje se rodi na Lastovu ili u Vitaljini treba imati istu šansu kao i oni iz grada. Drugo, briga za čovjeka od kolijevke do trećeg doba. Jedina vrijednosti koju imamo su ljudi. Džaba ceste i hoteli ako nemamo ljude. - dodao je.

Gjurašić je istaknuo i kako će fokus biti na EU fondovima te kako se tako može ostvariti prihod, dodajući kako tu nedostaje stručnih kadrova. Na pitanje je li to znali nova zapošljavanja, Gjurašić je rekao da "treba zaposliti određene kadrove".

Na pitanje oko Centra za gospodarenje otpadom, naveo je da treba razmisliti o tom projektu, ali da se njemu čini kako Lučino razdolje nije najsretnije rješenje.

Kandidatkinja za njegovu zamjenicu Marina Franić govorila je o turizmu.

- Pretvorili smo se u masovni, a ne održivi turizam. Sad je kriza, ali prije krize smo se opustili. Sad se trebamo izvući iz problema. Mislim da Konavle mogu biti primjer održivog turizma, mislim da treba učiniti sve da turisti ne idu u Mostar ili Crnu Goru već da iskoriste lokalne proizvode od Konavala do Neretve. Naši gosti imaju što vidjeti. No, more, Sunce i osmijeh nisu dovoljni. - objasnila je.

Predsjednik DUSTRA-e Željko Raguž biranim je riječima govorio o Gjurašiću, dodajući kako je u politiku ušao na njegov nagovor jer "ako se čovjek ne bavi politikom, ona se bavi s njim".

- Osnovani smo prije šest godine, na početku je bilo skepse, davane su nam male šanse za uspjeh. Ali, dobro smo obavljali posao i dobili smo povjerenje građana. Mi nismo instant stranka i to smo dokazali. Na prošlim lokalnim izborima smo napravili fantastičan rezultat, sad je vrijeme za iskorak i to u županiji. Imat ćemo listu i u Župi dubrovačkoj. - riječi su Željka Raguža.

Objasnio je kako je kandidat Gjurašić predstavljen relativno kasno jer se htjelo pričekati sa službenom objavom točnog datuma izbora. 

- Ružno i neukusno je kad se u ovo doba pandemije netko prepire tri, četiri mjeseca. Sad su vremena teška, nećemo se prepirati. - dodao je on.

U tom duhu je odgovorio i Peru Vićanu. Naime, Vićan je kazao kako će DDS osvojiti puno više glasova od DUSTRA-e, dodajući da je to kao da se uspoređuju GOŠK i Barcelona.

- Hvalu mu. Mislio je da smo mi Barcelona. Nismo ipak tako jaki. - odgovor je Raguža.

Što se tiče najave oko izbornog rezultata, Raguž je pojasnio kako neće gatati, a oko mogućih koalicija je napomenuo da će tu najveći potencijal koji će privući DUSTRA-u biti program.

Popularni Članci