Mato Franković: Sve će se vidjeti u subotu

Autor: Petar Ipšić
Hoće li se vijećnici HDZ-a 'pobuniti' protiv tzv. Dubrovačkog dogovora? 

HDZ-ovi vijećnici, koji su značajna komponenta tzv. Dubrovačkog dogovora, sutra bi mogli glasati protiv prihvaćanja određenih, ali 'teških', točaka na 6. sjednici Gradskog vijeća. Tako se barem priča u kuloarima.

Prema nepotvrđenom scenariju HDZ-ovci neće prihvatiti Izvješće Društva prijatelja dubrovačke starine o prihodima i rashodima u 2013. godini, Prijedlog izmjena i dopuna proračuna za 2014., a ni Zaključak o Nacrtu prijedloga Zakona o regionalnom razvoju RH i položaju Dubrovnika u budućem regionalnom ustroju.

Novoizabrani predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Mato Franković priopćenjem je u srijedu već najavio kako će 'njegovi' vijećnici odbaciti Prijedlog zaključka o regionalizaciji. Naime, zahtijevaju da se na ovu temu u sljedećih 15 dana održi posebna tematska sjednica.

-'Gradski odbor je raspravljao, neke zaključke smo donijeli, ali ne bih ništa prejudicirao. Takav je i dogovor da ne idemo u medije prije sjednice. Sve će se sutra vidjeti', rekao je za Dubrovački dnevnik Mato Franković. 

Popularni Članci