Kristić pomislio da vrijedi više pa zatražio uvid u glasačke listiće

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Kandidat na Mostovoj listi u X. izbornoj jedinici Maro Kristić tražio je uvid Županijskoj izbornoj komisiji u preferencijalne glasove.

Očito je Kristić koji je bio četvrti na listi uvjeren kako je dobio više pa je posumnjao da su ga oštetili za dio glasova. Navodno je Kristić i po formiraju lista bio nezadovoljan pozicijom na koju ga je smjestio Most, a možda mu se koketiranje s dubrovačkim HDZ-om obilo o glavu pa su stranačke kolege posumnjale u njegovu odanost.

Inače je navodni interni dogovor unutar Mosta da, bez obzira na cenzus od 10 posto, u Sabor ide onaj tko je osvojio više preferencijalnih glasova na listi. S obzirom na to da je Most osvojio dva mandata u X. izbornoj jedinici, Kristiću je tako nedostajalo nešto manje od tisuću glasova da bude drugoplasirani kandidat i po drugi put u svojoj dugoj političkoj karijeri uđe u Sabor.

Kako Dubrovački dnevnik neslužbeno ima informaciju, Kristić je uvid u listiće tražio u Župi dubrovačkoj, Konavlima i Dubrovačkom primorju jer smatra da su njegovi glasovi greškom pripisani nekom drugom. Maro Kristić je tijekom četvrtka trebao pregledati glasačke listiće, ali je očito bio spriječen zbog održavanja Županijske skupštine. Prigovor nije dostavio do zakonskog roka, a priliku za uvid ima i dalje.

Popularni Članci