'U PRVOM PLANU NAM JE INTERES ŽUPANIJE' Potpisan sporazum između HDZ-a i koalicijskih partnera (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović / DD
Međustranački sporazum o prijeizbornoj koaliciji predstojećih lokalnih izbora potpisali su prestavnici županijskih organizacija HDZ-a, HSS-a, Hrvatske socijalno-liberalne stranke, HSU-a i Suverenista podržavajući Nikolu Dobroslavića kao kandidata za još jedan mandat na čelu Dubrovačko-neretvanske županije.

Predsjednik županijskog HDZ-a Branko Bačić kazao je kako je "dosadašnji rad najbolja legitimacija ove velike koalicije u protekla tri mandata".

- Opravdali smo očekivanja naših građana, poboljšali kvalitetu života na području DNŽ, dok su tri mandata župana Dobroslavića obilježena uspjesima, brojim projektima, ali i izostankom bilo kakve političke i gospodarske afere. Voditi ovu županiji, koja je bila jako pogođena agresijom, 12 godina, a da pri tome za vas se nije zalijepila niti jedna afera, govori o tome kako nastupamo. Ona je u top tri županije u Hrvatskoj - kazao je Branko Bačić istaknuvši kako je Nikola Dobroslavić zagovarao očuvanje statusa županije kao regionalne jedinice i Dubrovnika kao regionalnog centra.

- Jedino mi, bez zadrške, govorimo da će naš cilj biti očuvanje statusa županije, a nikad nam nije palo na pamet reći da je ovo politički montirana županija kako su to govorili pojedini kandidati te pri tome odbijamo bilo kakvu primisao da se ona ukine. Uključeni smo u zbivanja na nacionalnoj razini te smo županija koja je povukla najviše sredstava iz EU fondova. Pelješki most je simbol članstva Hrvatske u EU i on je značajan gospodarski i demografski kao i strateški interes na kojega tako gledamo od prvog dana - poručio je Bačić.

- Regionalni i lokalno je ujedno i nacionalno - smatra Branko Bačić dodavši kako se županijska vlast zalagala za brojne projekte poput autoceste do Dubrovnika.

- Neki projekti ne idu brzinom kojom bi mi htjeli, ali nikad nismo odustali od njih. Ovi su izbori jamac za realizaciju projekata i potreba koje su u interesu građana. U prvom planu nam je interes Županije - poručio je Bačić te najavio kako će Nikola Dobroslavić predstaviti program čim se izbori raspišu kao i pregled aktivnosti koje je do sad napravio.

Aktualni župan i kandidat na predstojećim izborima Nikola Dobroslavić čestitao je na potpisanom sporazumu.

- Očekujem jednu odličnu suradnju. Hvala na potpori i uvjeren sam da ćemo pobijediti jer smo dosad odgovorno radili. Pozicionirali smo DNŽ kao regionalnu jedinicu i Dubrovnik kao regionalni centar, izgurali smo projekt Pelješkog mosta, dobro koristimo EU fondove i najbolja smo županija po gospodarenju pomorskog dobra. - rekao je župan.

Napomenuo je da će nastaviti dobar posao.

Dodao je kako je sinoć njegov protukandidat Božo Petrov dao "neprimjerenu izjavu kazavši je zdravstvo u DNŽ kriminalno". 

- To ne stoji i vrijedđa naše sugrađane. - objasnio je.

A.Čakić/V.Salvia

Popularni Članci