IVICA ROKO 'Založit ću se za 'disco club' u tvrđavi Imperial na Srđu'

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Ivica Roko, nositelj nezavisne liste za Gradsko vijeće Grada Dubrovnik uputio je priopćenje za javnost koje prenosimo u cijelost.

Zahvaljujem se sugrađanima na podrškama koje dobivam na "svakom koraku", kao i na porukama koje mi pristižu na email adresu.

Odlučio sam podijeliti s javnošću sadržaje nekih primljenih poruka.

Jedna gospođa, zamolila me je da se u Gradskom vijeću založim za ukidanje odredbe, prema kojoj se "POS" stanovi grade samo za "mlade obitelji", odnosno za one obitelji, kod kojih je barem jedan supružnik mlađi od 40 godina. Takva odredba eliminira onu obitelj, kod koje su oba supružnika navršili 40 godina, dok u slučaju ako (na primjer) suprug ima 63 godine, a supruga 39 godina, takva je "obitelj mlada" prema gradskom pravilniku. Odgovorio sam joj da ću se zalagati za ukidanje takve diskriminatorne odredbe, kako bi svaka obitelj imala jednaka prava.

Jedan gospar zamolio me je da se založim za realizacije  gradnji svih komunalnih vezova, koje su predviđeni u GUP. Izdvojio je sjevernu obalu Gimana (pet pontona i oko 250 vezova), pontu od Šipka (oko 100 vezova), sportsku lučicu Solitudo (šest pontona i oko 300 vezova), komunalnu lučicu i "idroscalo" Vranac (dva pontona i oko 100 vezova), lučicu zapadno od mula u Mokošici (četiri pontona i oko 250 vezova. Naveo je još 11 lokacija u Rijeci Dubrovačkoj (7 uz sjevernu obalu i 4 uz južnu obalu). Pisao je o vezovima na Elafitskim otocima i u Zatonu. Odgovorio sam mu da ću se zalagati za takve realizacije.

Jedna gospođa me pitala, da li ću se zalagati da se kula Ribarnice, Krstionica i luža na Ponti (koje je austrougarska vojska srušila u XIX. st. za vrijeme okupacije), rekonstruiraju odjedanput ili po nekom redoslijedu? Odgovorio sam joj da je u Dubrovniku, još od 1853. godine, "prioritet svih prioriteta" rekonstrukcija kule Ribarnice, bez koje Dubrovnik (Ragusa) "ne liči samom sebi".

Jedan mladić me zamolio da se založim za "disco club" u tvrđavi "Imperial". Odgovorio sam mu da je osamdesetih na Srđu bio "disco club", pa u slučaju da se tvrđava obnovi, svakako ću predložiti otvaranje "disco cluba" (kao nekad). 

Molim sugrađane da mi pišu na email:

roko.ivica@yahoo.com

kako bih njihove želje, ideje,  sugestije i prijedloge  mogao izlagati na sjednicama Gradskog vijeća. 

Nikoga neću iznevjeriti, jer:

ROKO NIJE  NA PRODAJU !" - napisao je on.

Ivica Roko

Popularni Članci