HDZ I MOST BEZ TEKSTA 'Hoćemo li zabraniti i kandidiranje stranke osuđene za korupciju?'

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U Saboru je u tijeku rasprava o Mostovom Prijedlogu Zakona o Dopunama Zakona o lokalnim izborima. 

Još jučer je bilo živo u Saboru prilikom rasprave o sličnom zakonu, onom o izborima zastupnika za Hrvatski sabor. Nikola Grmoja u jednom trenutku priznao je kako se to radi zbog dubrovačkog gradonačelnika Andra Vlahušića,  da bi danas objasnio da se ne donosi Zakon radi jednog čovjeka s obzirom na to da će prije konačnog prijedloga Zakona biti provedena rasprava kroz koju će se detaljno raspravljati o katalogu kaznenih djela zbog kojih se netko ne može kandidirati. 

Grmoja priznao u Saboru: Da, zbog Vlahušića idemo u izmjene zakona

Donošenju Zakona iz oporbe se najviše usprotivio Ivan Pernar iz Živog zida koji je tijekom cijelog dana pokušao pojasniti na koji će sve način zakon zloupotrebljavati u političke svrhe i dovesti do korupcije puno više razine. 

 PERNAR NASMIJAO PETROVA 'Idem mu na živce, ima MUP i pravosuđe, može me uhapsiti i procesuirati'

Danas su Andra Vlahušića u Saboru spominjali i Maro Kristić i Mato Franković, a nakon što je u ime kluba zastupnika govorio Branko Hrg, replicirao mu je SDP-ov Nenad Stazić. 

Zanimalo ga je zašto se raspravlja isključivo o zabrani kandidiranja nekoj osobi, dok u Hrvatskoj postoji slučaj u kojem se sudi jednoj stranci, koju nije imenovao, ali bi isto tako mogla i u ponovljenom postupku biti osuđena za korupciju. Pitao je hoće li se u tom slučaju zabraniti i kandidiranje stranki pravomoćno osuđenih za korupciju. 

Nitko iz Mosta iz HDZ-a nije ništa na to rekao, tek Branko Hrg da ništa još nije pravomoćno u slučaju procesa koji se vodi protiv HDZ-a. 

Popularni Članci