FRANKOVIĆ: Znamo koju je odluku donio Gradski odbor, ostali mogu stopama Dube Marunčić

Autor: Ivona Butjer Mratinović
Dubrovački HDZ je današnjoj konferenciji za novinare službeno obznanio kako neće podržati Proračun za 2015. godinu.

Prema njihovim riječima, Proračun je temeljito proučen te su zaključili kako on 'ne pridonosi ravnomjernom razvoju dubrovačkog područja'.

'Ponovno su zanemarena Gornja sela i otoci prema kojima se Gradska uprava ne odnosi korektno. Po pitanju uređenja Grada, upozoravali smo toliko često na taj problem. U Proračun nije uvrštena gradnja spojne ceste iz Nove Mokošice na magistralu, kao ni spojne ceste s Mosta Dubrovnik, a od velikog su razvojnog značaja za sam Dubrovnik,' kazao je Blaž Pezo.

Dodao je ni kako povijesni dio grada nije bolje prošao jer ne postoji strategija upravljanja tim prostorima, ali upozorio i na šetnice koje se nikada nisu počele graditi. Pozivanjem građana da sami donose prijedloge vezane uz Proračun nazvao je 'izmišljanjem tople vode' jer su, prema njegovim riječima prijedloge već dali članovi gradskih kotareva i mjesnih odbora, a koji nisu uvršteni u Proračun.

Predsjednik GO HDZ-a Dubrovnik Mato Franković kazao je kako su na sinoćnjoj sjednici GO HDZ-a raspravljali o svih 13 točaka koje će se naći na dnevnom redu.

'Podržat ćemo izmjene i dopune proračuna za 2014. isključivo jer se radi o usklađenju sa stvarnim stanjem. Međutim rebalans je pokazatelj kako smo bili u pravu kad smo upozoravali na neobičan proračun jer je ukupan prihod umanjen za 55 milijuna kuna, a to nije mal iznos', izjavio je Franković. 

Također je dodao kako po pitanju Garaže još uvijek nemaju konačan stav jer nemaju potrebnu dokumentaciju.

Franković je kazao kako ga je vijećnica Dubravka Marunčić obavijestila o napuštanju stranke putem e-maila.

'Nije navela razloge iz kojih to radi, ali ja joj želim puno sreće u daljnjem političkom radu i vjerujem kako je odabrala onaj put za koji smatra kako je za nju najbolji,' prokomentirao je Franković.

Na pitanje što će se dogoditi ukoliko HDZ-ovi vijećnici Mario Obuljen, Niko Bulić i Dubravka Šuica glasaju za Proračun, Franković je odgovorio kako 'oni znaju kako se ponašati unutar HDZ-a'.

'Ukoliko itko od njih smatra kako više ne želi biti dio HDZ-a mogu napraviti ono što je napravila Dubravka Marunčić. Bulić je nazočio sjednici GO, aktivno je sudjelovao u njoj, jednako kao i Mario Obuljen. Donesena je jednoglasna odluka o glasanju protiv Proračuna, pa mi je teško vjerovati da će povući neki drugi potez, izjavio je.

Navode Dubravke Marunčić u kojima ih je nazvala 'interesnom skupinom' Franković nije htio komentirati.

IB

Popularni Članci