Franković prihvatio ispriku 'Srđevaca' pa postavio niz pitanja: Znate li gdje je ukinuta javna cesta kako bi se povećala izgrađenost?

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović / DD
Hvala političkoj stranci Srđ je Grad na isprici. Do sada na političkom nebu našeg Grada nije bilo viđeno da se jedna politička stranka ispriča zbog pogreške. Zahvaljujem se Srđevcima i prihvaćam ispriku, objavio je gradonačelnik Mato Franković na društvenim mrežama 

Podsjetimo, 'Srđevci' su objabili kako su jučer nehotice naveli jednu netočnu činjenicu i kako se ispričavaju.

"Naime, naveli smo da su hoteli Maestral tijekom javne rasprave održane 2020. godine zatražili prenamjenu zemljišta označenog kao zelenog, između hotela Splendid i hoteala Vis. Taj zahtjev Hoteli Maestral zaista jesu podnijeli, ali 2013. godine i Grad ga je Dubrovnik odbio. Kako je spomenuti zahtjev iz 2013. izlistan među primjedbama u Izvješću s javne rasprave iz 2020., a svi su zahtjevi hotelske kuće Maestral ispunjeni, netočno smo pretpostavili da je i ovaj zahtjev iz 2013. godine ispunjen," objavili su 'Srđevci' prethodno na društvenim mrežama. 

Osim što je napisao kako prihvaća ispriku, Franković je postavio niz pitanja. 

"Međutim, neki drugi, od kojih očekujemo puno više znanja o prostornom planiranju javljaju se danas, po onom dobrom starom modelu " vidjela žaba da konja kuju, pa i ona digla nogu". A, sada pitanja za naše sugrađane, ali i političke stranke u Gradu: Znate li s kojeg zemljišta u Gradu je 2014. godine ukinuta javna cesta kako bi se povećala izgrađenost na tom istom zemljištu? Znate li možda za koje je jedino zemljište 2014. godine ukinuta obveza arhitektonsko-urbanističkog natječaja? Možete pretpostaviti je li se radilo o privatnom zemljištu ili zemljištu u vlasništvu Grada?," objavio je. 

Popularni Članci