EKSKLUZIVNE IZLAZNE ANKETE On je novi gradonačelnik Dubrovnika!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: GM/JM
Rezultati izlaznih anketa 

Mato Franković je novi gradonačelnik Dubrovnika, prema projekcijama ekskluzivne izlazne ankete koju portal Dubrovački dnevnik provodi već šesti put. 

Prema projekcijama izlaznih anketa, HDZ-ov Mato Franković je sa 60 posto glasova ispitanika za sobom ostavio Valentina Dujmovića koji je dobio 40 posto glasova ispitanika.

Ankete su rađene na devet biračkih mjesta i na uzorku od 805 ispitanika.

Podsjetimo, Dubrovački dnevnik je u svibnju 2013. godine po prvi put organizirao izlaznu anketu čiji su ishod bili točni rezultati pobjednika i broj vijećničkih mjesta, u oba kruga. Izlazne ankete Dubrovačkog dnevnika i 2015. bile su prva informacija o rezultatima izbora koje su prenijeli vodeći nacionalni i drugi lokalni mediji. 

Rezultati izlaznih anketa Dubrovačkog dnevnika su i krajem svibnja 2017. godine točno predvidjeli kako će Franković i Dujmović ući u drugi krug izbora te koliki postotak glasova građana će dobiti. Osim toga, projekcije izlaznih anketa gotovo su identične službenim izbornim rezultatima oko sastava Gradskog vijeća. 

Izlazne ankete Dubrovačkog dnevnika pokazale su se točnima u razini statističke pogreške, čime su postale relevantan faktor u izborima na području Dubrovnika. 

Ipak, potrebno je posebno naglasati kako to nisu službeni rezultati izbora, nego projekcije, na temelju odgovora reprezentativnog uzorka ispitanika. Konačni rezultat izbora znat će se nakon službene objave Državnog izbornog povjerenstva.

Popularni Članci