DUJMOVIĆ U KOMOLCU 'HEP ne želi priznati da je odustao od projekta Omble, žele izbaciti vatrogasce i djecu iz dvorane'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović, Goran Maratinović
Kandidat Hrvatske narodne stranke za gradonačelnika Dubrovnika Valentin Dujmović održao je danas konferenciju za medije u Komolcu.

Konferencija je sazvana ispred dvorane Komolcu, na zemljištu koje je prethodno bilo u vlasništvu GP-a, a trenutno je vlasnik HEP. Hrvatska elektroprivreda, zemljište je kupila s namjerom gradnje pročistača pitke vode, u sklopu izgradnje Hidroelektrane Ombla.

'U ugovoru o kupnji zemljišta od strane HEP-a stoji da, ukoliko se odustane od izgradnje Omble, HEP lokaciju mora ustupiti Vodovodu po cijeni po kojoj ga je dobio. Mi smo nekoliko puta od njih tražili odgovor na pitanje jesu li odustali od izgradnje. Cijelo vrijeme dobivamo informacije da nisu. No, neki dan Vodovodu Dubrovnik, Gradu Dubrovniku i vatrogascima je upućena obavijest da napuste objekt koji je legalizirao Vodovod jer tu žele napraviti skaldište', kazao je Valentin Dujmović te dodao kako dvorana služi za sportske aktivnosti djece iz Komolca, a da ih HEP želi maknuti bez ikakve komunikacije s Gradom, Vodovodom ili vatrogascima.

Dujmović je rekao kako je, kao predsjednik Uprave Vodovoda, zatražio od odvjetništva koje ih zastupa da zaustavi ovaj proces. 'Ja ću se ovdje boriti za interese Grada Dubrovnika i Komolca. Djeci je ovo bitno i nemaju gdje. HEP treba jasno reći odustaje li od izgradnje Omble. Ako odustaju, trebaju nam prepustiti parcelu, no oni izbjegavaju to priznati jer ih Ugovor obvezuje na prepuštanje zemljišta. Zgrada je legalizirana od strane Vodovoda Dubrovnik', zaključio je Dujmović.

Popularni Članci