DUJMOVIĆ ODGOVORIO HDZ-U: 'Ako su Potrebica i Franković zaustavili sredstva za Palatu, izdali su Grad Dubrovnik'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Kandidat HNS-a za gradonačelnika Dubrovnika Valentin Dujmović reagirao je na jutrošnju konferenciju Hrvatske demokratske zajednice o nekorištenju europskih sredstava u Dubrovniku te o neprihvatljivosti postupka korištenja sredstava za projekt Palate.

'Čuo sam da su Mato Franković i Marko potrebica iznijeli informaciju da su uspjeli od Hrvatskih voda dobiti zabranu za Vodovod da se isplati novac koji je bio namijenjen za Palatu. Ako je to istina, onda je to izdaja interesa Grada Dubrovnika. Jučer smo dobili informaciju od Mata Frankovića o tome da on komunicira direktno s direktorom Hrvatskih voda te da s njim već neko vrijeme pregovara te da mu je ustupljena određena dokumentacija. Ako su Franković i Potrebica uspjeli zaustaviti projekt Palate, to je strašno', istaknuo je Dujmović.

Kandidat Hrvatske narodne stranke kazao je i kako bi se Mato Franković trebao baviti i nekim drugim pitanjima. 'Za početak, neka odgovori na dva jednostavna pitanja. Prvo je vezano za plaćanje njegove svadbe. Neka odogovori kako je, kao predsjednik Nadzornog odbora Maestrala, tamo organizirao svoju svadbenu večeru i platio jedan dio nakon četiri mjeseca. Ja tu mogućnost nisam imao, ne znam imaju li je i drugi naši sugrađani, veselit se, zabavljat u hotelu i platiti nakon nekoliko mjeseci. On je bio predsjednik Nadzornog odbora tvrtke u kojoj je to napravio. Drugo pitanje je vezano za diplomu. Mato Franković je prije nekoliko dana sazvao konferenciju na tu temu pa mi to daje pravo da o tome govorim.Pokazao je rješenje Agencije za nostrifikaciju inozemnih diploma u kojoj stoji da ima dvije godine u visokom obrazovanju. Za visoku stručnu spremu potrebno je pet godina. Gospodin Franković ide okolo i govori kako ima diplomu. Na taj način želi obmanuti javnost i reći da ima završen fakultet. Nije sramota ne imati završen fakultet, sramota je lagati', zaključio je Dujmović.

Popularni Članci