DUJMOVIĆ O POREZU NA UGOSTITELJSKE USLUGE 'Grad treba ljude koji su se spremni boriti za njega'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: JM
Kandidat za gradonačelnika Dubrovnika Hrvatske narodne stranke Valentin Dujmović održao je konferenciju za medije u povijesnoj jezgri.

Tema konferencije bilo je povećanje poreza na ugostiteljske usluge.

HNS-ov kandidat za gradonačelnika spomenuo je izglasavanje poreza u Hrvatskom saboru. 'Samim tim izglasavanjem, svim ugostiteljskim uslugama u Dubrovniku, počevši od kave koja je ovih dana top tema, cijene su porasle. Mi imamo saborskog zastupnika iz Dubrovnika čija je ruka bila presudan za izglasavanje navedenog poreza. Mato Franković je mogao reći ne, aLi nije to učinio. Na njegovom mjetu, ja bih se odupirao partijskom naputku i ne bih digao ruku', rekao je Valentin Dujmović te dodao kako Dubrovnik treba ljude koji su se spremni boriti za njega.

Dujmović se osvrnuo i na današnju sjednicu Vlade na kojoj će se donijeti Odluka o reorganizaciji Porezne uprave. 'Saborski zastupnici trebaju razmišljaju o cijeloj našoj zemlji. Međutim, smatram da zastupnici koji dolaze iz naše županije trebaju se malo više angažirati kad je riječ o Dubrovniku. Ova reorganizacija, kojom svaka županija dobiva vlastitu upravu, dogodila se slučajno, nitko je nije tražio. Mato Franković je, na sučeljavanju prije otprilike dva tjedna, kazao kako će kroz sljedećih nekoliko dana riješiti problem pošte, odnosno kako će riješiti da dubrovačka pošta ne mora prvo u Split. Najavio je rješavanje i nekih drugih stvari, ali evo, ništa se nije dogodilo. Vjerujem da je to rekao da dobije koji glas više jer se sučeljavanje događalo par dana prije prvog izbornog kruga', zaključio je Dujmović

Popularni Članci