Dubrovčanin Franić i Planinić: Zabranimo petokraku, a komuniste izbacimo iz javnog života!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Patrik Macek / Pixsell
Politička stranka 'Projekt Domovina' poručila je u utorak kako je nedopustivo da se u demokratskoj Hrvatskoj organizira proslava rođendana komunističkog diktatora Josipa Broza Tita te je zatražila na današnjoj konferenciji za medije zabranu korištenja i nošenja znakovlja komunizma – od crvene zvijezde petokrake, srpa i čekića, do štafete i bedževa s Titovim likom.

Predsjednik Projekta Domovina Krešimir Planinić na konferenciji za novinare  zatražio je da se u Hrvatskoj provede rezolucija Parlamentarne skupštine Vijeća Europe iz 2006. godine o međunarodnoj osudi zločina totalitarnih komunističkih poredaka i rezolucija o uklanjanju naslijeđa bivših komunističkih totalitarnih sustava, piše Vecernji.hr. 

Dubrovčanin Višeslav Franić, arhitekt koji je bio na listi stranke na parlamentarnim izborima, također je sudjelovao na konferenciji za medije. Rekao je kako bi svi oni koji su osobno počinili ili sudjelovali u zločinima totalitarnog komunizma u Hrvatskoj ili nad Hrvatima trebali biti sudski gonjeni i ne bi smjeli raditi na poslovima javne uprave, javnih službi, odgoja i obrazovanja, javnog informiranja, pravosuđa i na poslovima povezanim sa zaštitom i promicanjem ljudskih prava i djelovanjem pravne države.

Inače, Dubrovčanin Višeslav Franić živi i radi u Zagrebu. Po zanimanju je arhitekt. Rođen je u Dubrovniku. Kako je naveo na službenim stranicama tijekom kampanje, U ime obitelji, Projektu Domovina priključio se 'jer vjeruje da hrvatske obitelji mogu puno učiniti za zajedništvo i napredak.'

'Ovo je stranka žena, majki i baka, muškaraca, očeva i djedova i njihove djece i unuka koji žele stvarne promjene, snažne obitelji i bolje sutra za sve u Hrvatskoj,' napisao je tada Franić, kandidat VII. izborne jedinice. 

Inače, ovo je nova politička inicijativa grupacije okupljene oko Željke Markić, danas traže zabranu petokrake i komunista, a prošlog vikenda ista grupacija kroz 'Hod za život, obitelj i Hrvatsku' zalagala se da se osvijesti pitanje abortusa, kojega je u 2015. bilo manje nego ikada u novijoj Hrvatskoj, odnosno brojke su u padu. 

Nije poznato koliko društveni problem predstavlja isticanje petokrake, je li u rastu ili padu, ali ako je vjerojovati ovoj ekipi, radi se o ključnom problemu kojega je potrebno hitno riješiti. Vjerojatno je upravo petokraka najistaknutiji simbol zločanačkih režima koji se pojavljuje u Hrvatskoj. 

Što se tiče Krešimira Planinića, suradnika Željke Markić i odvjetnika udruge U ime obitelji, ni on nije nepoznat Dubrovniku s kojim je jedno vrijeme bio poslovno povezan. Bio je predsjednik Nadzornog odbora tvrtke Gravosa, koja je pravni sljednik poznate, nikad prežaljene Dubrovkinje, koja je katastrofalnom privatizacijom uništena, rasprodana i devastirana, dok je u 'komunizmu' zapošljavala preko 4 tisuće ljudi i bila vlasnik više od 400 nekretnina na najboljim gradskim lokacijama. 

Popularni Članci