test

Darko Marinović novi je predsjednik dubrovačkih Reformista, stranka donijela i odluke vezano uz izbore

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Nakon nekoliko odgađanja, zbog opće poznatih epidemijskih razloga, u subotu 27. ožujka 2021. održana je sjednica izborne Skupštine Narodne stranke – Reformisti, Gradske organizacije Dubrovnik čije priopćenje prenosimo u cijelosti. 

Skupštinu je sazvao povjerenik stranke Darko Marinović, a održana je telefonskim putem među članovima, upravo iz razloga neželjenog i nepotrebnog okupljanja.

Članovi koji su sudjelovali na Skupštini izrazili su žaljenje zbog nemogućnosti da osobno fizički komuniciraju i tako se još bolje međusobno upoznaju i razmijene ideje. Ali, dali su punu podršku takvom načinu održavanja sjednice Skupštine kako bi i osobnim primjerom pokazali koliko je važno u ovim vremenima odgovorno ponašanje i poštivanje mjera zabrane okupljanja.

Tim više što su u telefonskoj sjednici sudjelovali mnogi članovi NS – Reformisti iz drugih dijelova Županije, budući da u ovom trenutku postoji samo Gradska organizacija Dubrovnik.

Da se nije dogodilo širenje epidemija plan povjerenika je bio osnivanje još nekoliko općinskih ili gradskih organizacija na području naše Županije, prevenstveno u općinama Konavle, Trpanj te gradu Ploče, gdje aktivno djeluju članovi stranke.

Nakon završenog izbornog dijela sjednice Skupštine donesena odluka da se, čim zdravstvene prilike to dozvole, pristupi osnivanju novih stranačkih organizacija.

Članovi stranke i novoizabrano vodstvo donijeli su odluku da će na predstojećim lokalnim izborima podržati kandidature  Andra Vlahušića i listu “Dubrovnik – naš Grad” za gradonačelnika Dubrovnika, te Roka Tolića za župana Dubrovačko – neretvanske županije.

Na sjednici Skupštine izabrani su: za predsjednika Gradske organizacije Dubrovnik Darko Marinović, a za potpredsjednike Ivo Vidak i Željko Peković.

Obojica potpredsjednika dolaze iz općine Konavle, te se njihovim izborom želi pokazati otvorenost i decentralizacija političkog djelovanja. 

U predsjedništvo Gradske organizacije izabrani su Ana Litrica i Nenad Mandić.

Popularni Članci