Dubrovačka bošnjačka stranka podržala Dobroslavića i Frankovića

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Dubrovačka bošnjačka stranka danas je na konferenciji za medije podržala kandidata HDZ - a za župana Dubrovačko – neretvanske županije Nikolu Dobroslavića i kandidata za gradonačelnika Dubrovnika MataFrankovića.

Predsjednik Dubrovačke bošnjačke stranke Sado Bečić najprije je kratko predstavio stranku i njezine početke, a posebno je naglasio dobru suradnju sa sadašnjim županom Dobroslavićem. Dubrovačka bošnjačka strankaosnovana je 4. ožujka ove godine pa u ovom kratkom periodu nije mogla samostalno izaći na izbore. Predsjednik Bečić naglasio je kako je stranka osnovana kako bi se bošnjačko – muslimanski korpus objedinio u jednu političku stranku koja bi predstavljala sve bošnjačke asocijacije.

Mi nismo izrazito vjerska stranka, već građanska, nama se mogu pridružiti sugrađani bilo koje nacionalnosti, otvoreni smo za sve. Htjeli smo da se stranka zove Dubrovačka bošnjačka stranka i htjeli smo iznjedriti jednog čovjeka koji će biti za sve naše asocijacije, kojeg bi podržavali i predložili ga da ide u Gradsko vijeće predstavljati nas. Nismo stranka koja želi trgovati mandatima, već jednostavno želimo raditi na dobrobit svih Bošnjaka“, kazao je Bečić.

Bečić je dao kratak pregled važnih događaja koje je Dubrovačka bošnjačka stranka organizirala u suradnji s Dubrovačko – neretvanskom županijom. Riječ je o nekoliko projekata poput međunarodnog koncerta svih kulturno – umjetničkih društava Hrvatske i Bosne i Hercegovine 2011. 'Noćima sevdaha' koje su realizirane u suradnji s kulturno – umjetničkim društvom 'Preporod', tu su i tribine i okrugli stolovi te obilježavanje 20. godišnjice stradanja Srebrenice 2015. mimohodom preko Straduna.
„Dogovorili smo se sa županom Nikolom Dobroslavićem, za kojeg se nadam da će i nakon 4. lipnja nastaviti biti župan, da osnujemo Ured za nacionalne manjine gdje bi bile zastupljene sve manjine, a ne samo Bošnjaci. Tražili smo da voditelj tog ureda bude Bošnjak jer nas u županiji po vjerskoj odrednici ima 5,5 posto“, kazao je Bečić dodavši da po pitanju novog župana, Dubrovačka bošnjačka stranka daje potporu
 Nikoli Dobroslaviću.

Bečić je dodao kako je ova stranka 2015. potpisala sporazum o suradnji s HDZ – om s tadašnjim kandidatom Frankovićem pa je pozdravio jučerašnju potporu SDAH - a i Vijeća bošnjačke nacionalne manjine za županiju HDZ – u. Bečić je istaknuo kako su te 2015. s Frankovićem razgovarali o projektima pročistača, staračkog doma, sportske dvorane i groblja na Dupcu.
„Osobno sam tražio od Frankovića da požuri s izgradnjom groblja Dubac koje je multikonfesionalno. Od tada kada je Franković postao predsjednik Gradskog vijeća radovi su krenuli velikim intenzitetom. Nama je to groblje najvažnije, u zadnja dva ipo mjeseca iz naše je populacije umrlo devet ljudi, a sedam ih je pokopano van Dubrovnika, samo dva su ukopana na Boninovu, a to su ljudi koji su članovi ove zajednice cijeli život. Pogotovo sada kada smo u Europskoj uniji i Schengenu, more papira je potrebno za prijeći granicu, dva dana treba raditi za srediti te papire. Nama je to goruće pitanje i zato ćemo dati podršku Matu Frankoviću“, naglasio je 
Sado Bečić pozivajući sve građane da „izađu na izbore 4. lipnja i daju svoj glas kandidatu za župana Nikoli Dobroslaviću jer je to glas za razvoj županije kao i kandidatu za gradonačelnika Matu Frankoviću jer je taj glas za grad po mjeri građana“.

Popularni Članci