Donosimo prve reakcije kandidata na rezultate izlaznih anketa Dubrovačkog dnevnika

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Kandidati u drugom krugu izbora za gradonačelnika i župana reagirali su na rezultate izlaznih anketa Dubrovačkog dnevnika. 

Podsjetimo, prema rezultatima anketa, gradonačelnički mandat bi trebao osvojiti Mato Franković (HDZ) koji je dobio 60 posto glasova ispitanika, dok je njegov protukandidat dobio 40 posto glasova. U utrci za župana je gusto, no prema rezultatima anketa ipak pobjeđuje Nikola Dobroslavić (HDZ) s 51 posto glasova, dok je Božo Petrov osvojio 49 posto glasova ispitanika. 

Kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Jelka Tepšić je komentirala rezultate izlaznih anketa. 

„U ime svih nas zajedno želimo zahvaliti biračima što su ostvarili svoje demokratsko pravo i glasali. Očekivanja su pozitivna, no ipak želimo pričekati konačne rezultate. Izlazne ankete su uvijek izlazne ankete, vidjeli smo u prošlom krugu da se stvari mogu promijeniti, pričekajmo konačne rezultate,“ izjavila je Tepšić.

Kandidat za zamjenika župana Joško Cebalo komentirao je kao vjeruje u pobjedu Nikole Dobroslavića, bez obzira na tijesan rezultat koji su pokazale izlazne ankete.

„Zahvalio bih svim našim sugrađanima koji su izašli na izbore, a posebno onima koji su dali glas Dobroslaviću. Što se tiče rezultata izlaznih anketa , to se odnosi samo na Grad Dubrovnik. Ipak kažete kako je rezultat tijesan, znamo da je ona u nekoliko postotaka promašila rezultat u prvom krugu, vjerujemo da ćemo u Dubrovniku i u Županiji pobijediti,“ izjavio je Cebalo.

Popularni Članci