Denis Šešelj: Nemojte pogriješiti kao s Mesićem, Kolinda je kukavičje jaje

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Privatni album
Pravaš i aktivist iz Neretve, nedavni gost bujice, Denis Šešelj aktivno se uključio u kampanju Milana Kujunžića u utrci za Pantovčak. Čvrst je u svojom stavovima u kojima iznosi zašto smatra da njegovi 'prijatelji iz HDZ-a ne bi trebali podržati Tomislava Karamarka i nejgovu kandidatkinju u ovoj predsjedničkoj kampanji. 

Žestoko ste se uključili u kampanju dr.Kujundžića?

Da, moram. Osjećam da je trenutak kao što je bio devedesetih. Slažu se nove karte. Milana Kujundžića napadaju upravo oni koji su vodili kampanju Stipe Mesića te oni koji su kroz HDZ izdali Matu Granića, a odigrali za stranu Stipe Mesića i dalje sve znate.

Tvrdite da su HDZ-ovci u prvom mandatu izabrali Stipu Mesića?

Da, to mi je osobno rekao dr. Granić. Vladimir Šeks u Slavoniji i Luka Bebić u Dalmaciji sa svojim pobočnicima su to odradili. Naime, nakon smrti Tuđmana idu izbori za predsjednika RH i HDZ bira na zatvorenoj sjednici svog kandidata. Kandidati su Mate Granić i Vladimir Šeks i kao što znate Mate Granić dobije unutarstranačke izbore, ali ne velikom većinom! Kažu da mu je nakon rezultata i izlaska iz prostorije netko dobacio „nećeš bit predsjednik“ i tako je bilo! Izabrali su Mesića u drugi krug, a poslije je sve glatko išlo jer je bio prihvatljiv svima. Ovaj podatak je poznat svim čestitim HDZ-ovcima u Neretvi i meni su neki priznali! Naravno da ih je sramota to javno potvrditi i najlakše je za sve optužiti narod.

Na Facebooku Vas često napada splitski kirurg Tomasović?

Da, njega kontam kao plaćenika HDZ-a! Odrađuje to vrlo prljavo i grubo. Inače je vrlo bahata osoba željna pozicija i novca. Realno, Hrvoje nikad nije ni bio pravaš, ali put nas je naveo jednog na drugog pa i taj križ moram ponijeti. Gledajte, ja podržavam dr.Kujundžića, a on Kolindu i ja to poštujem, ali on to ne može podnijeti i onda vrijeđa i napada. Ne bih više trošio riječi na njega jer ima puno pametnijega za reći!

Gostovali ste u emisiji Bujica nedavno i imali sparing s prezimenjakom Vojislavom Šešeljem, kakvi su dojmovi poslije emisije?

Dojmovi su školskim riječnikom kazano zadovoljavajući, makar je moglo bit i bolje. U telefonu sam čuo jeku, što mi se prvi put dogodilo, a imam osjećaj da je emisija dogovorena da Vojo bude zvijezda,  što je problem gospodina Bujaneca, a ne moj. Inače, opet bih se javio u emisiju jer takva prilika se ne propušta. Ako Vas zanima je li Vojo Srbin il Hrvat, mogu Vam reći da je možda Turčin. Ja znam povijest mog kraja i cijele regije, znam odnose prema Rimokatolicima u Osmanlijskom carstvu te odnos prema pravoslavnim vjernicima! Nisam ja želio braniti samo prezime Šešelj, nego hrvatski Dubrovnik i cijelu južnu Dalmaciju do Omiša koju Šešelj i velikosrpska politika svojata. Uostalom, bitno je kakav si čovjek, a Vojislav je ratni huškač koji je svojom retorikom naveo na mnoge zločine!

Što kažete na napade dr.Tomasovića koji Vam spočitava da podržavate Josipovića?

Potpuna glupost. Josipović nije moj kandidat jer je imao mandat i nije napravio ništa ili bar ono što je u njegovoj moći nije odradio. Ideološki, on je crven i to je problem. Ali ako netko vrijeđa, laže, ogovara nekog drugog, ja ću stati u njegovu obranu makar mi bio politički suparnik. Nije korektno na takav način politički djelovati, ali očito neki imaju zadatke koje moraju izvršiti. Ustvari, neki ljudi čija su djeca i nečaci u vrhu HDZ-a su bili u Širokom brijegu kad su Fratri pobijeni! Žao mi je što me skrenuo u povijest, ali ja samo istinu kažem i ono što znam i mogu dokazati ukoliko me netko tuži. Njegov cilj nije diskreditirati mene. nego direktno dr.Kujundžića i ponavljam da je u službi Tomislava Karamarka i očekuje beneficije i nadoknadu za svoj rad.

Što očekujete na Predsjedničkim izborima?

Očekujem da se u drugom krugu sučele Ivo Josipović i Milan Kujundžić!  Apleliram na prijatelje iz HDZ-a koji vole svoju domovinu da ne pogriješe kao u slučaju Mesić od prije 14 godina! Kolinda je kuma od Ive Sanadera, a svu svoju diplomatsku karijeru može zahvalit upravo drugom predsjedniku Stipi Mesiću. Ona nije naš izbor i podturena je kao „kukavičje jaje“ od Karamarka koji je u sprezi s nekim ljudima od prije! Molio bi ih da razmisle dobro, uostalom Milan Kujundžić je njihov HDZ-ovac a ne „moj“ pravaš, ali trenutno je najbolje riješenje jer nudi svjetlo narodu, nudi nadu, a sve ostalo je vrćenje u krug s ciljem ostanka istog.

Popularni Članci