Blaž Pezo i Marko Potrebica: Grad Dubrovnik nije bankrotirao nakon rušenja proračuna

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Članovi dubrovačkog HDZ-a Blaž Pezo i Marko Potrebica održali su danas konferenciju o aktualnoj  situaciji u Dubrovniku povodom imenovanja povjerenika.

Blaž Pezo istaknuo je kako je prošlo mjesec dana od neizglasavanja proračuna i kako ne vidi da je u gradu stanje slično katastrofičnim najavama.

'Nije grad pao u bankrot, nije život u njemu stao, tete su dobile plaću u vrtićima, vozači u autobusima također, Čistoća nam uredno šalje račune i nije prestala odnositi smeće. Nije bankrotirao ni zbog javne garaže, a problem taj ćemo mi riješiti kada preuzmemo odgovornost za vođenje Grada,' rekao je Blaž Pezo.  Rekao je također kako ga interesira je li istina da je bivši gradonačelnik naredio direktoru Sanitata  Valentinu Dujmoviću da ne prijavi potraživanje preko dva milijuna kuna od tvrtke Ragusa Parking i zapitao se je li to nova afera. Osvrnuo se i na problem zamućenja vode te rekao kako smatra da je rješenje u privremenom pročistaču  koji ne zahtijeva sve dozvole i koji je jeftiniji.

Marko Potrebica je istaknuo kako HDZ pozdravlja imenovanje Nika Pavlovića na dužnost povjerenika, nadaju se kako će što bolje omogućiti normalno funkcioniranje grada u skladu sa zakonskim ovlastima koje su mu na raspolaganju i da što prije  isplati subvencije za podstanarstvo, mirovinski dodatak za sve tri kategorije, stipendije učenicima i studentima, jednokratne socijalne pomoći, kao i sva davanja udrugama. Osvrnuo se i na tvrtku VIAM i Vlahušićevu presudu.

'Jasna poruka našim građankama i građanima. Jedini koji je izgubio beneficije i novac neizglasavanjem proračuna je gradonačelnik Vlahušić i obiteljska tvrtka Viam, nitko drugi,' zaključio je Potrebica dodavši kako će 'HDZ kad preuzme odgovornost za Grad građanima omogućiti da ostvare svoja prava retroaktivno. 

Popularni Članci