BI LI I ONI SLIČNO POSTUPILI? Evo što dubrovački HDZ-ovci misle o Karamarkovoj ostavci

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: DD
Tomislav Karamarko dao je ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a, što je informacija o kojoj se već danima šuškalo. Dubrovački dnevnik kontaktirao je nekoliko lokalnih HDZ-ovaca, a dobio ih je od čelnika dubrovačkog HDZ-a Mata Frankovića, predsjednika kluba vijećnika HDZ-a u Gradskom vijeću Marka Potrebice i čelnika županijskog HDZ-a Branka Bačića. 

'Osobno smatram da se radi o visokom činu moralne odgovornosti koju je Karamarko najavio kako će u slučaju neuspjeha preslagivanja i sastavljanja nove koalicije da će snositi odgovornost. Pokazao je uistinu jedan stav koji se rijetko viđa u svijetu politike. Nije bilo stava "stranka, to sam ja" nego je podnio ostavku na čelnu dužnost u stranci. Mislim da se radi o jednom pozitivnom primjeru za sve političare u budućnosti, kako za HDZ-ove, tako i za političare drugih opcija,' kazao je prvi čovjek dubrovačkog HDZ-a Mato Franković, a na pitanje kako komentira Karamarkovu izjavu kako je politika prljav posao, izjavio je kako je 'politika za njega časan posao kojega pojedinci mogu pretvoriti u prljav posao'. 

Potrebica je prokomentirao kako ga ostavka nije iznenadila. 

'To je bilo očekivano. Bila je to logična posljedica činjenice da nije uspjelo preslagivanje nove Vlade. Vjerujem da ćemo u skoro vrijeme izabrati novo vodstvo i pripremiti se za nadolazeće parlamentarne izbore. Njegov čin je normalan, uobičajen, demokratski standard da nakon neuspjeha na izborima podnosite ostavku. Ništa alarmantno se tu nije dogodilo,' izjavio je Potrebica. 

Slično mišljenje dijeli i Bačić.  

'On je na taj način priznao neuspjeh jer nije uspio formirati većinu u Saboru koja bi iznjedrila novu Vladu. Kao čin odgovornosti, podnio je ostavku, i takav čin nije čest slučaj, ali bi trebao biti pravilo ponašanja političara u sličnim situacijama; bilo poraza na izborima ili u ovakvom slučaju,' kazao je. 

Popularni Članci