BERNARDIĆ STIGAO U DUBROVNIK: 'Nema velike koalicije s HDZ-om, ali to ne znači da ne treba biti dijaloga'

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Ivona Butjer
Šef SDP-a Davor Bernardić stigao je u Dubrovnik na završni skup SDP-a koji je održan na Stradunu, a nakon podrške koje je dao kandidatima, prokomentirao je i aktualnosti na nacionalnoj razini.

Nije dao konkretan odgovor oko toga hoće li biti smjena u slučaju loših izbornih rezultata.

'Očekujem prije svega odgovornost, dobre rezultate, osmijeh i da idemo što prije na parlamentarne izbore kako bi svim građanima Hrvatske vratili sigurnost i povjerenje koje nemaju, a zbog Vlade HDZ-a i Mosta. Hrvatskoj su ukrali budućnost, gube se radna mjesta,' kazao je.

Ovih dana povuklo se i pitanje mogućnosti velike koalicije HDZ-a i SDP-a koju spominje čelnik Mosta Božo Petrov.

'Ni s kim nisam razgovarao, ja sam vrlo jasno kazao kako nema koalicije s onima koji napadaju manjine i novinare, i koji štite sukob interesa. No, ako nema koalicije, to ne znači da u Hrvatskoj ne treba biti dijaloga,' odgovorio je Bernardić.

Petrov je također kazao kako je slučaj pogreške u proceduri oko Sauche za Petrova dokaz trgovine s Plenkovićem i HDZ-om, što je Bernardić povezao sa slučajem oko Marića.

'Pitanja ne bi bilo da Saucha nije oslobođen nakon glasovanja koje se dogodilo za podršku ministru Mariću u Hrvatskom saboru. Pravosuđe mora biti neovisno o političkom ili nekom drugom utjecaju,' izjavio je.

Agrokorovi dobavljači najavili su tužbu protiv banaka zbog problema mjenica te su tom prilikom naveli kako je izvršna vlast zakazala jer se ranije nije uredio zakon o faktoringu i zakon o nepoštenoj trgovinskoj praksi, zbog čega su optužili i bivšu SDP-ovu vladu.

'Sve što smo od Ramljaka čuli su vijesti iz prošlosti. Nismo čuli ni smjer, ni viziju, ni plan za spas Agrokora. Jasno je kako su problemi nagomilani, guraju se pod tepih, ali naš je zadatak da se zaštite radna mjesta. Očito u Vladi nema dovoljno volje, želje, ni znanja da se pristupi tom problemu,' odgovorio je šef SDP-a.

Za kraj, prokomentirao je i zabranu koncerta Marka Perkovića Thompsona u Mariboru.

'Meni je tužno da se premijer i predsjednica u zemlji u kojoj je Vlada u rasulu, u kojem je ekonomija u problemima zbog slučaja Agrokor, u kojem se svaki dan gube radna mjesta, bave Thompsonovim koncertom. Meni je to tužno,' izjavio je.

Popularni Članci