Pčelice znaju kako se odvaja otpad

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U okviru kampanje „Cooltura odvajanja otpada“ tvrtka Čistoća proteklog tjedna započela je s edukacijom djece vrtićke dobi, a prva suradnja ostvarena je u DV Mala kuća i centralnom vrtiću Pčelica u Mokošici.

S velikom pažnjom male pčelice su slušale i pratile što im govore djelatnice Čistoće Vikica Bautović i Lucija Kusalić koje su vodile edukaciju.

Kroz igru djeca su naučila da otpad nije smeće te kako raspoznati pojedine vrste otpada. Nakon kratke prezentacije mališani su i sami sudjelovali u odvajanju otpada stavljajući pojedine vrste otpada u vreće odgovarajuće boje, a za nagradu svima su podijeljene pohvalnice.

„Odvajanje je COOL“ – glasno su rekli mališani nakon održane edukacije što će poručiti i svojim ukućanima.

Na kraju susreta, djelatnice Čistoće poklonile su vrtićima i didaktičke igre odvajanja otpada što je dodatno razveselilo mališane i njihove odgajateljice.

Koliko je važno razvijati ekološku svijest ne samo kod djece već i kod odraslih, svjesni su u ovom dubrovačkom vrtiću, za kojeg sa sigurnošću možemo reći da je jedan od svijetlih primjera kako se gospodari otpadom.

Naime, nakon osnivanja nove javne ustanove DV Pčelica ravnateljica Dijana Brkić obratila se Čistoći u vezi pomoći oko ispunjavanja njihovih obveza sukladno zakonskoj regulativi u gospodarenju otpadom te primjenom propisa u svakodnevnoj poslovnoj praksi. Slijedom toga, održane su edukacije za djelatnike vrtića, a dani su im i spremnici za odvojeno prikupljanje otpada koji su postavljeni u svim objektima ove javne ustanove, a vrtićka kuhinja dobila je i spremnik za biootpad.

Edukacija djece predškolske i školske dobi kontinuirano će se provoditi u narednom periodu budući djeca u ovoj dobi najlakše usvajaju dobre navike te predstavljaju građane budućnosti na kojima svijet ostaje

Popularni Članci