Zaboravili ste doručkovati? Nema veze, svratite u restoran hotela Porto!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: , Goran Mratinović / DD
Restoran Porto smješten je u hotelu Portu, a odnedavno u ponudi ima preukusne zdrave doručke. Restoran ima prekrasnu teracu, a  doručak se služi svakim danom od 7 do 13 sati. 

Iako je hotel smješten u poslovnoj zoni, taraca obogaćena zelenilom stvara poseban ambijent, na njoj vlada mir i posebna atmosfera.

Hrana je uistinu preukusna, a jelovnik za doručak potpisuje glavni chef kuhinje, mladi i perspektivni dubrovački kuhar, Mihael Miloslavić koji je trenutno usmjeren isključivo na pripremu doručka.  Mihael iza sebe ima punih 12 godina iskustva  u kulinarstvu, a dodatno se specijalizirao za dalmatinsku i mediteransku kuhinju. Njegove recepte mogli ste do sada kušati u One suite hotelu, restoranu Nautika i Poklisar te u konobi Moskar. Inspiraciju pronalazi prateći svjetske trendove, ponajviše one Britanca Gordon Ramsaya i  Jamie Olivera. Kao najveći izazov u spremanju hrane ističe umijeće spajanja zdravog i ukusnog. 

Jelovnik za doručak restorana Porto je upravo to, spoj zdravih i nadasve ukusnih obroka koji će probuditi svačije nepce.

Tako se na jelovniku nalazi za svakoga po nešto, bilo da se radi o bezglutenskom obroku, vegetarijanskom, kontinentalnom, dalmatinskom ili dječjem doručku. Vegetarijanci će doći na svoje uz avokado s poširanim jajima, zobenom kašom sa suhim voćem, bademima, medom i marmeladom, a neće pogriješiti ni s domaćim granolama s jogurtom, svježim voćem i javorovim sirupom...

Za one najmlađe tu je i dječji doručak sa wafflima posluženim s bobičastim voćem i nutellom, kroasane i tostirani sendvič.  Najtraženiji doručak su Benedict jaja odnosno brioche s poširanim jajima, Holandez umakom i šunkom.

Ako ste još uvijek neodlučni po pitanju izbora, doznali smo i što preporučuje chef kuhinje. Domaće granole s jogurtom, Porto doručak i poširana jaja s avokadom i lososom. Ne smijem zaboraviti i najbiraniji izbor naših gostiju, a to su jaja Benedict servirana s Holandez umakom i šunkom, istaknuo  je glavni chef kuhinje i kreator jelovnika Mihael Miloslavić. Dodaje kako vrijedi spomenuti i svakodnevnu ponudu zdravih kolača i svježe cijeđenih sokova. 

Hotel Porto je otvoren za goste tijekom cijele godine, jednako kao i  istoimeni restoran koji polako postaje omiljeno mjesto za druženje uz kavu, doručak, koktel, čašu vina ili pak večeru. Kreativni tim hotela Porto trenutno s posebnom pažnjom priprema  Advent u hotelu Porto. Više detalja o ponudi i novitetima bit će poznato krajem studenog.

Popularni Članci