Zaboravili ste doručkovati? Nema veze, svratite u restoran hotela Porto!
Iako je hotel smješten u poslovnoj zoni, taraca obogaćena zelenilom stvara poseban ambijent, na njoj vlada mir i posebna atmosfera.
Hrana je uistinu preukusna, a jelovnik za doručak potpisuje glavni chef kuhinje, mladi i perspektivni dubrovački kuhar, Mihael Miloslavić koji je trenutno usmjeren isključivo na pripremu doručka. Mihael iza sebe ima punih 12 godina iskustva u kulinarstvu, a dodatno se specijalizirao za dalmatinsku i mediteransku kuhinju. Njegove recepte mogli ste do sada kušati u One suite hotelu, restoranu Nautika i Poklisar te u konobi Moskar. Inspiraciju pronalazi prateći svjetske trendove, ponajviše one Britanca Gordon Ramsaya i Jamie Olivera. Kao najveći izazov u spremanju hrane ističe umijeće spajanja zdravog i ukusnog.
Jelovnik za doručak restorana Porto je upravo to, spoj zdravih i nadasve ukusnih obroka koji će probuditi svačije nepce.
Tako se na jelovniku nalazi za svakoga po nešto, bilo da se radi o bezglutenskom obroku, vegetarijanskom, kontinentalnom, dalmatinskom ili dječjem doručku. Vegetarijanci će doći na svoje uz avokado s poširanim jajima, zobenom kašom sa suhim voćem, bademima, medom i marmeladom, a neće pogriješiti ni s domaćim granolama s jogurtom, svježim voćem i javorovim sirupom...
Za one najmlađe tu je i dječji doručak sa wafflima posluženim s bobičastim voćem i nutellom, kroasane i tostirani sendvič. Najtraženiji doručak su Benedict jaja odnosno brioche s poširanim jajima, Holandez umakom i šunkom.
Ako ste još uvijek neodlučni po pitanju izbora, doznali smo i što preporučuje chef kuhinje. Domaće granole s jogurtom, Porto doručak i poširana jaja s avokadom i lososom. Ne smijem zaboraviti i najbiraniji izbor naših gostiju, a to su jaja Benedict servirana s Holandez umakom i šunkom, istaknuo je glavni chef kuhinje i kreator jelovnika Mihael Miloslavić. Dodaje kako vrijedi spomenuti i svakodnevnu ponudu zdravih kolača i svježe cijeđenih sokova.
Hotel Porto je otvoren za goste tijekom cijele godine, jednako kao i istoimeni restoran koji polako postaje omiljeno mjesto za druženje uz kavu, doručak, koktel, čašu vina ili pak večeru. Kreativni tim hotela Porto trenutno s posebnom pažnjom priprema Advent u hotelu Porto. Više detalja o ponudi i novitetima bit će poznato krajem studenog.