VEČERAS DONACIJSKI KONCERT NAIRE ASATRYAN Nakon sinoćnjeg pijanističkog koncerta, danas nova poslastica za ljubitelje glazbe

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Dubrovački simfonijski orkestar, pod ravnanjem maestra Tarduea sinoć je nastupio uz solisticu, pijanisticu i našu sugrađanku Mariju Grazio. Gotovo dvosatni koncert imao je zanimljiv klasični repertoar.

U prvom dijelu izvedena je L'isola disabitata, uvertira J. Haydna koju je izveo Orkestar uz maestra Tarduea. Potom se na pozornicu pridružila Marija Grazio s kojom je izveden Koncert za
klavir i orkestar br.20 u D-molu, KV.466 W.A. Mozarta, u tri stavka, koji je brojna publika pozdravila s ovacijama.

Nakon pauze, Orkestar je u punom sastavu izveo Simfoniju br.104 u D-duru, H. 1/104 „Londonska“ J. Haydna. Koncert je izveden u Kneževu dvoru te su i publika i glazbenici uživali u ponovnom okupljanju na našoj omiljenoj pozornici, uz poštivanje epidemioloških mjera.

Sinoćnji pijanistički koncert odlična je najava i za večerašnji – donacijski koncert Naire Asatryan koji se svake godine tradicionalno održava u suradnji s DSO-om. S početkom u 20 sati, ovaj koncert u Dvoru održava s ciljem prikupljanja sredstava za Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Dubrovačko neretvanske županije.

"Pozivamo naše građane da se odazovu koncertu koji je zbog lošeg vremena u četvrtak prebačen za večeras, uz nadu da će vrijeme dopustiti nastup", pozivaju iz Orkestra.

Cijene ulaznica su 70 i 100 HRK, a sav prihod namijenjen je za dobrotvorne svrhe. Kao i uvijek, ulaznice možete kupiti na prodajnim mjestima DSO-a te sat prije koncerta pred Dvorom.

Popularni Članci