ŠTO VAS SVE ČEKA? Uz blagdan Velike Gospe feste na Elafitima, u Gradu Noć Ploča

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Lucija Komaić
TZ grada Dubrovnika i za ovaj tjedan priredila je niz zabavnih programa u turističkim mjestima na Elafitima i u Zatonu, pa će tako već u četvrtak 13. Kolovoza na otoku Šipan , u Luci Šipanskoj, s početkom u 21 sat, a u okviru programa dvanaeste Ljetne škole filma, koncert održati dvije dubrovačke klape - Klapa Kaše i Klapa Skontradura.

Blagdan Velike gospe, jedan od najvećih katoličkih blagdana , tradicionalno se slavi i pučkim festama. Uoči Velike gospe na Lopudu 14. kolovoza u petak, koncert će održati jedna od najpoznatijih hrvatskih klapa – Rišpet.  Stoljetna tradicija slavljenja Gospe velike na Lopudu uključuje hodočašće i ranojutarnju misu u 4 sata u crkvi Gospe od Šunja.

U nedjelju 16. Kolovoza na Lopudu će svoj koncert održati i Klapa Kaše.

Večeras je u crkvi sv.Nikole na Lopudu s početkom u 21 sat  zanimlljivi koncert Kvarteta saksofona Papandopulo.

Kalamota će predstojećeg vikenda također biti mjesto dobre zabave! U Donjem Čelu na rivi, na Veliku gospu 15.kolovoza, organizira se zabava uz glazbeni sastav Ago & Paško Band, dok će 16. kolovoza na istom mjestu koncert upriličiti Limena glazba iz Zatona.

Festa Velike gospe također se nizom svečanosti slavi i u Zatonu.

Poseban doživljaj bit će  ploveći koncert Zatonskom valom brodom na kojemu će svoj program izvesti Limena glazba Zaton na sam dan Velike gospe, a sljedećeg dana 16. kolovoza u Zatonu Malom nastup je Klape Malfi.

U Gradu će se u subotu 15. Kolovoza na plaži Banje održati Noć Ploča, na kojoj će nastupiti Jasmin Stavros, jedan od ponajboljiih hrvatskih zabavljača.

Program na jednoj od najatraktivnijih dubrovačkih plaža počinje u 21 sat.

Popularni Članci