UPOLA NIŽA CIJENA Iz NP Mljet pozivaju: Dođite i okusite ljepote otoka

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Posjetite Nacionalni park Mljet u razdoblju od 16. do 25. listopada tijekom akcije Tjedan odmora vrijedan i upoznajte ljepote najstarijeg morskog zaštićenog područja po 50 posto nižoj cijeni ulaznice.

"Nacionalni park Mljet obuhvaća gotovo 5300 ha, uključujući i morski pojas 500 metara od obale, otočića i hridi, te tako zauzima otprilike trećinu otoka. Morem potopljeni zaljevi, Malo i Veliko jezero, najistaknutije su lokacije ovog područja te važan geomorfološki i oceanografski fenomen.

Cijela površina Parka iznimno je bogata životom, a o važnosti njegove zaštite svjedoče i brojne endemske i ugrožene vrste. NP Mljet neće razočarati ni ljubitelje kulturne baštine, zahvaljujući svojim brojnim arheološkim nalazištima i nasljeđu predaka kojim odišu stara otočna naselja.

Benediktinski samostan smješten na jednoj od najljepših lokacija na ovim prostorima, otoku Sv. Marije u Velikom jezeru, najposjećenija je znamenitost Nacionalnog parka. Do otoka Sv. Marije posjetitelji mogu uživati u vožnji brodovima na solarni pogon te se potpuno opustiti i uživati u zvucima prirode jer su brodovi beščujni. Pogled s vidikovca Montokuc pruža se preko mljetskih jezera, ali i većeg dijela Nacionalnog parka Mljet.

NP Mljet je poznat po brojnim pješačkim i planinarskim stazama u duljini oko 200 km koje otkrivaju predivne pejzaže najzelenijeg otoka. Najpoznatija je staza oko Velikog i Malog jezera koju posjetitelji najčešće koriste u istraživanju Parka i na kojoj mogu pronaći miran kutak samo za sebe.

Uživanje u prirodnim i kulturnim vrijednostima NP Mljet tijekom akcije Tjedan odmora vrijedan je moguće po cijenama ulaznica od 35,00 kuna za odrasle i 25,00 kuna za djecu i studente. Ulaz za djecu ispod 7 godina je besplatan. Ulaznica uključuje vožnju električnim brodom te posjet otoku Sv. Marija u srcu Velikog jezera.

Nacionalni park Mljet možete posjetiti svaki dan od 09:00 do 17:00 sati. Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte na turizam@np-mljet.hr ili na 020 744 041," stoji u obavijesti NP Mljet. 

Popularni Članci